Festo'nun Online Handling Kılavuzu (Handling Guide Online/HGO), dakikada 90 alma ile EXCT tabanlı Kartezyen yüksek hızlı robotları ve aynı zamanda dakikada 100 alma döngü hızlarına ulaşan EXCH serisine dayalı 2-D Handling Sistemlerini içerir.

Özellikle kompakt 2-D Handling sistemleri ve EXCM serisinin 3 boyutlu handling sistemleri, küçük parçaların montajında, elektronik parça imalatında veya laboratuvar proseslerinde masaüstü uygulamaları için idealdir.

EKSİKSİZ DEĞER ZİNCİRİ

Festo’nun Online Handling Kılavuzunda, tasarım ve proje mühendisleri yeni sistem çözümleri yapılandırmak ve yaratmak için akıllı ve sezgisel bir araca sahiptir. Yeni konfigürasyon ve sipariş platformu Festo’nun çevrim içi ürün kataloğuna entegre edildiğinden, değerlendirme zincirini kesintiye uğratmıyor.

Sadece birkaç fare tıklamasıyla CAD modeli dahil doğru standart handling sistemine sahip olunabilir. Daha önce 10-15 gün zaman alan RFQ, düzen tasarımı, teklif ve CAD tasarımı dahil bireysel adımlar, Online Handling Kılavuzu kulanılarak sadece birkaç dakika içinde yapılabiliyor.

Online Handling Kılavuzu, standartlaştırılmış handling sistemleriyle tamamen yeni ufuklar açıyor. Montaj ve teslimat sürelerini iki aydan birkaç haftaya kadar düşürüyor. Yeni standart ürünler aynı zamanda parametrelendirme ve işletmeye alma sürelerini de kısaltıyor.

Makina ve ekipman üreticileri böylece entegre handling sistemleri için pazara sürüm sürelerini yaklaşık yüzde 70 azaltabiliyor. Bu mühendislik aracı sayesinde, tasarım mühendisleri, şirketlerinin ana teknolojik uzmanlık alanlarına yönelik planlama ve proje mühendisliği süreçlerinde yaratıcılık için daha fazla zamana ve alana sahip oluyor.

BİR HANDLİNG SİSTEMİ İÇİN SADECE BİRKAÇ ADIM

Tamamen yapılandırılmış bir handling sistemine ulaşmak için gereken tek şey sadece birkaç adımdır. İlk adımda, tasarım mühendisi istenen handling sistemi tipini seçer ve uygulama verilerini Online Handling Kılavuzuna girer. Araç, uygun handling sistemlerini hesaplayarak önerir.

Planlayıcı daha sonra bu öneriler arasından en uygun handling sistemini seçer. Veri sayfası ve doğru şekilde yapılandırılan CAD modeli, müşterinin kendi tasarım mühendisliği sistemine doğrudan entegrasyon için tüm ortak veri formatlarında hemen indirilebilir. Mühendis daha sonra ilave seçenekleri kullanarak seçilen sistemi kendi gereksinimlerine uygun şekilde yapılandırır.

Seçilen handling sistemi daha sonra alışveriş sepetine aktarılır. Son bir tıklamayla sipariş Festo’ya iletilir. Festo’nun handling uzmanları, AB Makine Direktifi’ne uygun olarak tüm kullanıcı dokümanları dahil olmak üzere kuruluma hazır bir sistemi derhal doğrudan makineye veya tesise teslim eder.

VERİMLİ İŞLETMEYE ALMA

Şimdi Festo, hızlı işletmeye alma için işletmeye alma dosyaları sunuyor. Dosyalar, kullanıcı girişi ve hesaplanan sistem temelinde özel olarak yaratılır ve doğrudan motor kontrolörüne yüklenebilir.

İşletmeye alma dosyası, özel olarak handling sistemi için eksen boyutlarından, motor özelliklerinden, besleme sabitlerinden ve dinamik verilerden oluşan bir değerler kümesi içerir.

Ekstra bir özellik, kontrolör ayarlarının kullanıcı tarafından girilen taşıma yükü, ölü ağırlık ve sistem dinamikleri temelinde otomatik olarak hesaplanmasıdır. Bu, kullanıcıların pazara sürüm sürelerini kısaltmalarını mümkün kılar.

DİJİTALLEŞMEDE ATILIM

Firma, Online Handling Kılavuzu ile dijitalleşmeyi ileriye taşıyor ve müşterilerinin Endüstri 4.0 sürecine girmesini destekliyor.

Otomasyon uzmanı Festo, endüstriyel otomasyon uygulaması için çevrim içi uygulamalar gerçekleştirmek amacıyla endüstriyel uygulamalar konusunda kendi kapsamlı bilgisini bilişim teknolojisindeki en son gelişmelerle birleştiriyor. Festo aynı zamanda kendi müşterilerini Dijital Müşteri Yolculuğu boyunca desteklemek için dijital iletişimi kullanıyor.

Bu dijital yolculuk, Festo portföyü genelinde bilgi tedariki ve konfigürasyondan, siparişe, teslimattan işletmeye almaya ve bakıma ve hattâ Festo Didaktik’in teknik eğitim teklifine kadar, müşterilere güvenilir ve kapsamlı şekilde rehberlik ediyor.