Kastamonu Entegre, endüstride dijital dönüşüm sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen “TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm” (TÜSİAD SD2) programına katılan 18 firma arasında aldı.

Firma böylece faaliyet gösterdiği ağaç bazlı panel sektöründe söz konusu programa katılan ilk firma olarak da bir ilke imza atmış oldu.

Firma, gerçekleştirdiği yatırımlar sonucunda bütün süreçlerini dijitalleştirmesinin ardından program çerçevesinde teknoloji tedarikçisi firmalar ile bir araya gelerek, geliştirdiği projelere uygun çözüm ortaklarını belirleyecek.

“HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Endüstri 4.0 yatırımlarını artırdıklarını dile getirerek, endüstride dijital dönüşümün sürdürülebilir bir ekosistemin yanı sıra bütün paydaşların aktif katılımıyla gerçekleştirebileceğinin altını çizdi ve iş birliklerine açık olduklarını dile getirdi.

Dijitalleşme çalışmalarını birçok konuda sürdürdüklerini ifade eden Yıldız, bu bağlamda hayata geçirdikleri sektörün ilk mobil uygulaması Interior Design Studio, planlı, etkin ve sürdürülebilir bir sürecin oluşmasını sağlayan KEOPS ve yeni sipariş sistemleri KEP ile ilgili bilgiler verdi.

TOPLAMA, YÖNETME VE RAPORLAMA

Sektörlerinde dijital dönüşümün öncülüğünü üstlendiklerini kaydeden Yıldız, “Süreçleri dijitalleştiren projeleri uygulamaya alarak, bu projelerle makina ve üretim hattı verimliliğini artırmaya hedefliyoruz. Tesislerimiz içinde bulunan ekranlarda, hatla ve üretimle ilgili her türlü bilginin tek bir merkezde toplanmasını, yönetilmesini ve düzenli olarak raporlanmasını sağlıyoruz.” dedi.