Beyaz eşyada yıkayıcı, pişirici ürünler, soğutma ve yer bakımı alanındaki ürün gruplarıyla 50’den fazla ülkede tüketicilere ulaşan Candy Hoover Group, Türkiye’yi Avrupa’daki üretim ve Ar-Ge üssü yaptı. 3 fabrikası ve 2 Ar-Ge merkezi ile 1200 kişiyi istihdam ettiği Türkiye’de, üst seviye teknoloji ve yapay zekaya sahip ürünlerini üretiyor. Türkiye’de ürettiği yenilikçi ürünleriyle bu yıl IFA Berlin Uluslararası Elektronik Ürünler ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Candy Hoover, Türkiye’de üretilen Premium seviye ürün ihracatının artmasını hedefliyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Candy Hoover Türkiye CEO’su Servet Akkaynak, “Beyaz eşya sektörünü yapay zekayla buluşturan ürünleri Türkiye’de üretiyor olmamız büyük gurur. Son 5 yılda Türkiye’deki pişirici cihazlar ve kurutma makinası fabrikalarına toplamda 35 milyon euro üzerinde yatırım yaptık” dedi. 

TÜRKİYE’DE YÜZDE 30 BÜYÜME HEDEFİ

Grubun Çin’den sonra ikinci en büyük üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyen Akkaynak, “Türkiye’de Eskişehir’de yer alan 3 üretim tesisimizle 1200 kişiyi istihdam ediyoruz ve Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. 2017’de 188 milyon dolar ihracat yaptık. 2018 sonunda da 243 milyon dolar ihracat yapmayı ve yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Candy Hoover Türkiye olarak 1 milyar TL’yi aşan ihracat ciromuzla sektörümüzün en büyük ihracat firmalarından biriyiz. Türkiye’de üretim, yatırım ve  ihracata devam edeceğiz” diye konuştu.