Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ), kesintisiz enerji sağlamak için bin 518 personelle, kış aylarında enerji sisteminde artan yük ve olası arızalara karşı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarını tamamladığı bildirildi. BEDAŞ'ın, yeniyıl sürprizi ise arızayı önceden tespit eden SCADA sistemini devreye alması oldu. 

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), açıklamasında, kışın artan enerji talebi ve olası arızalara karşı, trafo merkezleri, havai hatların yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
BEDAŞ, Arnavutköy, Çatalca ve Kumburgaz gibi havai hatların, daha yoğun olduğu ilçelere öncelik verdiğini bildirdi.
BEDAŞ’ın işletme bakım birimi bünyesinde yer alan "Kestirimci Bakım" ekibi ise, kışa hazırlık çalışmalarında, trafo merkezleri ve havai hat güzergahını, santim santim tarayarak, arızaya sebep olabilecek tüm olasılıkları listeledi.
Kuşların göç noktasında bulunan, özel alanlardaki hatların kuş çarpmalarına karşı izole edilirken, havai hatlara temas eden ağaç dallarının budandığı belirtildi.
Avrupa Yakası'nda en sert hava şartlarının görüldüğü, yılın son ve ilk ayında, kurumun 15 işletme müdürlüğünde, vardiya başına en az, 1.520 personelle sahada olacağı açıklandı.

ENDÜSTRİ 4.0’LA ARIZA OLMADAN MÜDAHALE

600'ü aşkın noktada, tek bir merkezden,  uzaktan kontrolle yönetilen SCADA'yı devreye alan kurum,  sistemle, 5 milyon abonesine, arızaları henüz meydana gelmeden, tespit edip, müdahale edebilecek.