İnovasyon ve dijitalleşmeyi odağına alan çözümler ile yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiren Aygaz, geliştirdiği AR-WE projesi ile IDC CIO Summit 2022’de "Future of Work – Borderless Organization" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

AR-WE PROJESİ JÜRİDEN TAM NOT ALDI

Ürün ve hizmetlerinde sunduğu inovatif çözümlerin yanı sıra şirket içi operasyonlarında verimliği artıran dijitalleşme yatırımlara imza atan firmanın sanal ofis ortamı sağlayan projesi, seçici kuruldan tam not aldı.

Firmaların bilgi teknolojileri fonksiyonlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören kapsamında ödülü Aygaz adına, Haldun Selik, Levent İçli, Ender Gümen, Efe Kaya, ve Enis Göktay aldı. 

HIZLI, GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLIYOR

Proje, şirket dışında, istenilen cihazdan ve istenilen zamanda herhangi bir engele takılmaksızın tüm ortak alanlara ve dokümanlara ofisteki bilgisayardan ulaşır gibi güvenli bir biçimde erişim olanağı tanıyor.

Bulut bilişim teknolojilerinin kullanıldığı sistem, hızlı, güvenli ve kesintisiz çalışma ortamı sağlıyor. İhtiyaç duyulan mobiliteyi sağlayan AR-WE, standart uygulama sanallaştırma sürecinin ötesinde bir çalışma ortamında olması istenen tüm ögeleri sanal olarak içinde barındırıyor.

"PROJEMİZ, GÜCÜNÜ BULUT BİLİŞİMDEN ALIYOR"

Söz konusu proje hakkında görüşlerini paylaşan Aygaz CIO’su Haldun Selik, AR-WE’nin gücünü çağın en gelişmiş teknolojilerinden biri olan bulut bilişimden aldığını belirtti. 

Şirket olarak uzun süredir yenilikçi fikir gelişimi ve dijital dönüşüm başlıklarına odaklandıklarını ve bu başlıklara yönelik yoğun çalışmalar yaptıklarını aktaran Selik, "Bu çalışmalarımızın arasında büyük veri, makina öğrenmesi, mobil ve bulut teknolojileri öne çıkıyor. Bilhassa bulut tabanlı teknolojiler verinin yönetiminde büyük rol oynamasının yanında, internetin olduğu her yerden, her cihazdan kaynaklara erişim imkanı sağlıyor." dedi. 

"ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ SAĞLADI, DİJİTAL ÇALIŞMA KÜLTÜRÜNE KATKIDA BULUNDU"

Projenin, Virtual Desktop hizmeti dahil birden fazla Microsoft Azure bileşenini içerdiğini ifade eden Selik, böylece Azure'un sağladığı yüksek erişilebilirlik ve kararlılık ile birlikte şirket içi uygulamalara hızlı ve her yerden erişim imkanını yüksek güvenlik ile sağlama imkanı bulduklarını söyledi.

Aygaz CIO’su Selik, bilhassa sahada çalışan personellerinin VPN ve bilgisayar bağımlılığının ortadan kalkmasının önemine işaret ederek bunun da çalışan memnuniyeti olarak geri döndüğünü dile getirdi.

Çalışanlarının artık diledikleri her an SAP gibi VPN gerektiren kapalı sistemlere mobil cihazlarla ayrıca bir işlem gerektirmeksizin bağlanabildiklerine dikkat çeken Selik, "Bu da çalışma arkadaşlarımıza oldukça büyük bir esneklik ve yüksek erişebilirlik sağlıyor. Aynı zamanda dijital çalışma kültürümüz ve çalışan deneyimi açısından Aygaz adına büyük bir kazanım sağlamış durumda." diye konuştu.

“ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK  İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ” “ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ”