Güney Koreli menşeli lastik üreticisi Nexen Tire (Lastikleri) yaklaşık 1,1 milyar dolar yatırım yaptığı Çekya’nın Zatec şehrinde bulunan fabrikası aynı zamanda dünyanın en gelişmiş lastik fabrikalarından biri olarak da dikkat çekiyor.

“Gelecek için Yeni Dalga” sloganıyla, 28 Ağustos’ta resmi açılışı gerçekleştirilen ve toplam 650 bin metrekare alan kurulu olan tesis, üretimde sıfır hata sağlayan akıllı fabrika konseptine uygun olarak dizayn edildi.

Tesis; otomatik depolama sisteminden otonom taşıma araçlarına, robotlardan yüksek otomasyona, makina öğrenmesinden nesnelerin internetine dijitalleşme odağında üretim yapıyor. 

AVRUPA’DAKİ ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Tesis, Nexen’in Avrupa’daki lastik üretim üssü görevini üstlenecek ve İngiltere, Fransa ve Almanya gibi Avrupa’daki kilit pazarlara kolay erişime imkan sağlayacak.

Endüstriyel robotlarla tam otomatik üretim gerçekleştirilen tesiste, 2019 yılsonuna kadar 3 milyon lastik/yıl hedefi belirlenirken, firma üretim hedefini 2022 yılına kadar ise 11 milyon lastik/yıl kapasiteye çıkarmayı planlanıyor.

Firma ayrıca, İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City futbol takımının da sponsorluğunu üstleniyor.