Yıllık ilaç üretim kapasitesi 250 milyon kutuya yaklaşan ilaç üreticisi Atabay İlaç, dijital dönüşümde üç adımdan oluşan yol haritası belirledi ve bu doğrultuda çalışmalarını yürütüyor.

Firmanın Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Atabay, üç adımdan oluşan ve Skysense, Qualist Technology, Onur Enerji gibi yenilikçi start-up'lar ile çalıştıkları yol haritalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"VERİMLİLİĞİMİZİ ARTIRMAK İÇİN SÜREÇLERİMİZİ DİJİTALLEŞTİRİYORUZ"

"Dijital dönüşüm tarafında üç adımlı bir yol haritası izliyoruz. İlk adımda verimlilik artırma adına süreçleri dijitalleştiriyoruz. İkinci adımda paydaşlarımıza eğitimler vererek kurulan yeni sistemler üzerinde etkin çalışabilmelerini sağlayıp verimli ve etkin dijital operasyon yapısı kuruyoruz. İlk adımda muhasebe, finansal sistemler, satın alma, depo, üretim sistemleri üzerinde daha etkin, yeni yapılara geçiyoruz. Satış Mümessili kadromuz ile ayrı bir çalışma yürüttük ve onları da dijital platformlara taşıyıp hem operasyonlarını yönlendirebiliyoruz hem de doğru kişilere doğru içeriği ulaştırmayı sağlıyoruz. Son olarak da elimizdeki dijital teknolojiler ile yaptığımız işleri nasıl daha değişik yaparız diye sorguluyoruz. Bu aşamada tüm tesislerimizi kablosuz WAN ile donatıp sensör ağı üzerinden (IoT) yönetecek yapılara bakıyoruz. Bu çalışmalarımızda özellikle Skysense, Qualist Technology, Onur Enerji gibi yenilikçi start-up'lar ile çalışıyoruz."