Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 2026 yılına kadar küresel artırılmış gerçeklik endüstrisinin ilk etap pazar hacminin 375 milyar dolara ulaşacağının öngörüldüğünü ifade ederek söz konusu pazara Türk şirketleri olarak ilgisiz kalamayacaklarını dile getirdi.

"DİJİTAL VE FİZİKSEL DÜNYA ARASINDAKİ AYRIM KALKIYOR"

Dernek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı dijital seferberlik çağrısına katılım göstereceklerini kaydeden Orhan Aydın, küresel salgının dünya üzerinde değişimlere sebebiyet verdiğini anımsattı ve dünya çapında yeni bir yol başlatan farklı etkileri olmasını beklediklerini belirtti.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL GÖRÜNTÜ İŞLEME ÜNİTELERİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL GÖRÜNTÜ İŞLEME ÜNİTELERİ

Pandeminin bilhassa ülke ekonomileri üzerinde oldukça kritik yansımaları olduğunu ve bu yansımaların sürdüğünü aktaran Aydın, bu kez insanlığın karşısına dijital dünya ile fiziksel dünya arasında hiçbir farkın olmadığı geleceğin sanal evreninin çıktığını söyledi.

"ETKİSİ E-TİCARET VE E-İHRACATTA GÖRÜLECEK"

Söz konusu sanal evrende ekonomik sistemlerle bağlantılı olarak sanal alışveriş ortamlarının da fazlasıyla bulunacağını kaydeden Aydın, adeta bir paralel evrenin oluşacağını dile getirerek "Bu yeni teknolojinin etkisi doğal olarak e-ticaret ve e-ihracat pazarında da görülecek. Fiziksel dünyanın birçok engeline takılmadan insanlara bu sanal evrende kişiselleştirilmiş deneyimler sunulacak. Küresel olarak bireyler zaman sınırlaması olmaksızın diledikleri mağazalara ve deneyimlemek istedikleri her yere sanal fiziksel olarak ulaşabilecekler." değerlendirmesinde bulundu.

"DİJİTAL PARA ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Derneğin dijital ofis faaliyetleri çerçevesinde ASKON dijital parası üzerinde çalışmalar yaptıklarını bildiren Aydın, son olarak Türk iş insanları olarak 2026'ya kadar senelik büyüme oranının yüzde 54'e ve ilk aşamadaki pazar hacminin 375 milyar dolara ulaşması öngörülen küresel artırılmış gerçeklik endüstrisine kayıtsız kalamayacaklarını vurgulayarak sözlerini noktaladı. (AA)