Schneider Electric olarak 180 yılı aşkın bir deneyimle enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne küresel çapta liderlik ettiklerini söyleyen Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Pazarlama Müdürü Moiz Meseri, “Şirketimizi bu yüzyılın başında gerçekleşen iki büyük dönüşüm üzerine konumlandırdık. Bunların ilki, enerji ve enerji verimliliğidir. İkincisi ise müşterilerimizin verimlilik denkleminin diğer bir parçası olan Endüstri 4.0’dır. Bu doğrultuda 100’ü aşkın ülkede 137 bin çalışanımız verimlilik ve sürdürülebilirlik için enerji, otomasyon ve dijital çözümler sağlamak misyonuyla her gün yeniyi keşfetmeyi hedefliyor” dedi. 

“Bugün endüstri şirketlerinin bu süreci kârlı, pratik ve sürdürülebilir bir şekilde yönetebilmelerini sağlayacak teknoloji ve çözümlere sahibiz” diyen Meseri, “Tüm ürün ve çözümlerimizi EcoStruxure mimarimiz ile bir Endüstri 4.0 uygulamasının tüm katmanlarını içerecek şekilde geliştiriyoruz. EcoStruxure; enerji, otomasyon ve yazılımı bir araya getirerek üretimin güvenli, verimli, güvenilir, bağlı ve sürdürülebilir olmasını garanti altına alan bir mimari. Bağlantılı ürünlerden, uç kontrol ve uygulamalara, analitik-servislere kadar her seviyede inovasyon sunmak için IIoT, mobilite, algılama, bulut, analitikler ve siber güvenlik alanlarında çözüm ve hizmetler sunuyor. Böylece müşterilerimiz ve iş ortaklarımız, operasyon ve varlıklarını yaşam döngüleri boyunca uçtan uca verimlilik sağlayarak tasarım, üretim, işletim ve bakım ile değer zincirinin tamamı boyunca eskisinden çok daha verimli hale getiriyor. Bu da uluslararası rekabet güçlerini artırmak için ihtiyaç duydukları avantajı onlara sağlıyor ve ülkemiz gelişimine güçlü bir katkı sunuyor” dedi. 
Schneider Electric olarak bağlanabilir cihazlar, bulut teknolojisi, siber güvenlik ve Ethernet başta olmak üzere Endüstri 4.0’ın tüm katmanlarında çözüm sunduklarını söyleyen Meseri, “Bütüncül bir yaklaşımla çözümlerimizi sunmak üzere bu buluşmada yer alacağız. Bu zirvede robotik uygulamalar ve arttırılmış gerçeklik çözümümüz olan Augmented Operator Advisor konularına öncelik vereceğiz” dedi.

EcoStruxure platformunun, üretim bölümünden yönetim katına kadar işletmelerdeki her seviye arasında bağlantı kurulmasını, sensörlerden buluta kadar kritik verilerin toplanmasını, verilerin anlamlı içerikler oluşturacak şekilde analiz edilmesini ve bu döngüyü gerçek zamanlı bilgiyle tamamlayarak eyleme geçilmesini sağladığını kaydeden Meseri, “EcoStruxure, enerji verimliliğini ve sürdürülebilirliği en üst düzeye çıkarıyor, sistem ve makinaların performansını optimize ediyor. Operasyonların akıllı, verimli ve kârlı olmasını sağlıyor. Endüstriyel son kullanıcılarda ve makina üreticileri için iş modellerinde dönüşüm yaratan EcoStruxure çözümümüz, tesis ve makinaların tüm yaşam döngüsünde verimlilik sağlıyor” şeklinde konuştu.  

Meseri, “Endüstri 4.0’a uygun Hız Kontrol Cihazları, PLC’ler, kontrol panelleri gibi ürünler ve Machine Advisor, Secure Connect Advisor, Augmented Operator Advisor gibi yazılımlar geliştiriyoruz. Bu anlamda Altivar Process hız kontrol cihazları içerdiği kontrol fonksiyonları ve kendiliğinden bakım özellikleri ile akıllı cihazlara örnek gösterilirken, dahili Ethernet ve webserver ile her türlü otomasyon sistemine entegre de edilebiliyor. Bunun yanında e-PAC M580 kontrolör ethernet omurgası ve siber güvenlik özelliğiyle Endüstri 4.0 teknolojilerine öncülük eden ürünler arasında yer alıyor. 
Bu doğrultuda Schneider Electric olarak teknolojimiz, IIoT uzmanlığımız ve dijital çözümlerimiz sayesinde müşterilerimizin iş yapış biçimleri, kârlılık, verim, güvenlik ve güvenilirlik gibi hayati kriterlerde gelişme sağlamasına yardımcı oluyoruz. Endüstriyel tesis ve makinaların Endüstri 4.0 uyumlu hale gelmesi için gerekli adımların belirlenmesi yönünde firmalar ile beraber yol haritası belirleyip, detaylı bir teknik ve finansal bir rapor sunuyoruz” dedi.