Buhar makinasının icadı ile üretimin makinalaştırıldığını, elektriğin icadı ile üretimin serileştiğini, üçüncü sanayi devriminde ise üretim otomasyonunun sağlandığını kaydeden Knowledge Club Türkiye Genel Müdürü Erdeniz Ünvan, “Bu sayede üretim sistemlerinin otomize edilmesi ile pek çok alanda hayatımız kolaylaştı ama her kolaylık beraberinde yeni bir meydan okuma yaratıyor.

Çünkü günümüzde teknoloji sadece gelişmiyor aynı zamanda gün geçtikçe evrimleşiyor. Çağımızın en büyük meydan okuması ise bu yüzden farklı yazılım ve donanım ürünlerinden oluşan otomasyon sistemlerinin bir bütünün parçası olarak birbirleri ile entegre ve senkronize olarak çalışmasını sağlamak” dedi.

“Bu gelişmeler ile beraber farklı otomasyon sistemlerinin birbirleri ile olan entegrasyonu zor olduğu kadar da aynı zamanda riskli bir süreç” diyen Erdeniz Ünvan, “Endüstri 4.0 devrimini akıllı ve entegre edilmiş sistemleri bütünü olarak değerlendirirsek; bu yapının 3 temel bileşeni var; Nesnelerin İnterneti, Hizmetlerin İnterneti ve Siber-Fiziksel Sistemler. Bu 3 özelliğin var olması ve beraber çalışabilmesi için Yazılım Tabanlı Ağlar aracılığıyla farklı donanım ve yazılımların birbirleri ile entegre edilmesi gerekmektedir. Knowledge Club olarak Yetkili Cisco Eğitim Merkezi olmanın bize getirdiği tecrübe ve avantajlar ile 9 kişilik Dev-Ops ekibimizle beraber, geleceğin teknolojisi olan Yazılım Tabanlı Ağların API yönetimi özelliği ile farklı yazılım ve donanım sistemlerinin birbirleri ile entegrasyonunu ve programlanmasını sağlıyoruz” dedi.

Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde, farklı yazılım ve donanımları entegre etmeyi sağlayan API yönetimi ve Programlaması’na odaklanacaklarını kaydederek, “Amacımız kamu ve özel sektörde özellikle bankacılık, GSM operatörleri, üretim ve savunma sanayi bilişim altyapılarındaki farklı sistemleri birbirleri ile entegre ederek; zaman ve maliyet tasarrufu sağlayıp; aynı zamanda da verimliliği arttırmak” dedi.

Bu zirvede Knowledge Club’ın kendi yazılım hizmeti olan merkezi bilişim yönetim sistemini tanıtacaklarını vurgulayan Erdeniz Ünvan, “Bir holdingin bilişim altyapısındaki farklı marka ve modellerden oluşan network, veri merkezi, çağrı merkezi, güvenlik, wireless sistemleri ile database altyapısını API programlaması sayesinde birbirine entegre edip; yönetimi kolay stabil bir merkezi bilişim yönetim sistemi oluşturmaktaki amacımız  hem farklı yazılım ve donanımlardan oluşan otomasyon sistemlerini  birbirleri ile koordineli ve senkronize olarak beraber yöneterek  maliyet ve zaman tasarrufu sağlamak; hem de ilgili kurumlar için  bu bilişim alanındaki yönetim kolaylığı ile satış, stok-kaynak yönetimi ve lojistik hizmetlerinde daha verimli çözümler üretmek” dedi.