Ericsson ve Microsoft, bağlı araçlar alanındaki uzmanlıklarını bir araya getirerek güç birliğine gidiyor. 

Ericsson, bağlı araç bulut teknolojisini, Microsoft Azure bulut platformunda çalışan Microsoft Bağlı Araç Platformu üzerine kuracağını duyurdu. 

Söz konusu entegre çözüm, otomobil üreticilerinin filo yönetiminin yanı sıra otomatik yazılım güncellemeleri ve bağlı güvenlik hizmetleri gibi global araç hizmetlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde üstelik daha düşük maliyetlerle uygulayabilmelerine imkan veriyor. 

Ek olarak, modüler tasarımı ve çoklu uygulama seçenekleri ile daha fazla esneklik sunuyor. 

Ericsson Bağlı Araç Bulut Platformu teknolojisi dünya genelinde 180 ülkede 4 milyondan fazla aracı birbirine bağlıyor. Bu, ağa bağlı araç pazarının yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor.

CES 2020’DE İŞ BİRLİKLERİNİ DUYURACAKLAR

Microsoft Bağlı Araç ise otomotiv şirketlerinin konforlu ve kişiselleştirilmiş bir ağa bağlı sürüş deneyimi sunabilmelerine olanak tanıyor. 

Bulut altyapısı ve sınır bilişim teknolojilerinin yanı sıra yapay zeka ve IoT hizmetlerini farklı bir iş ortağı ekosistemi ile birleştiriyor. 

İki firma, 7 Ocak 2020 Salı günü ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek CES 2020'de yeni işbirliğiyle ilgili ortaklaşa bir etkinlik gerçekleştirecek.