Ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu, dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği "Akıllı Fabrika" projesinin ilk fazını başarıyla tamamladı.

“ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK  İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ” “ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ”

DİJİTAL İKİZ VE IOT İLE FARKLILAŞIYOR

Firmanın projesi, “Terzi Usulü İmalat” ın yarattığı değişkenlik ve getirmiş olduğu çeşitliliğe bağlı oluşan karmaşık üretim akışının ve geniş üretim alanlarının yönetimini üç boyutlu dijital ikiz ile sağlarken kişiselleştirilmiş ürün üretimi ile ilgili tüm bilgilerin operatörlere ulaştırılmasını da IoT desteği ile sağlıyor.

En ince ayrıntılarına değin tümüyle şirketin iş süreçleri ve üretim alanlarına yönelik olarak tasarlanan proje, planlama aşamasından uygulamaya kadar her katmanı ileri teknoloji uygulamaları ile geliştirildi.

Proje, yüksek görsellik düzeyi ve tüm üretim süreçlerinin birebir dijital dünyadaki izdüşümü olan “dijital ikiz” uygulamasının ulaştığı detay seviyesi ile  sektördeki benzer uygulamalardan ayrışıyor.

KAĞITSIZ ÜRETİM HEDEFİNE KATKILARDA BULUNUYOR

Akıllı Fabrika projesi, kurulan IoT altyapısı ile yüksek hassasiyette anlık olarak  hatasız araç ve süreç takibine imkan veriyor. Üretimden lojistiğe, ihracattan satışa farklı birimler, üretim ve teslimata ilişkin gereksinimi olan bütün bilgilere anında erişebiliyor.

Projenin gelişmiş fonksiyonları, kağıt tüketimini büyük oranda minimize ederek firmanın “kağıtsız üretim“ hedefine ulaşmasına önemli katkılar sağlıyor.

Anadolu Isuzu’nun uzman teknik  kadrosu ve iç kaynakları projenin tüm aşamalarına etkin bir şekilde katkıda bulundu. Projenin önemli bileşenleri arasında yer alan ayrıntılı 3D planların oluşturulması, araç modellerinin uygulamaya entegre edilmesi, devreye alınan fonksiyonlar için gerçekleştirilen yoğun saha testlerinin değerlendirilmesi ve ilgili iş ortaklarına anında yansıtılması iç kaynaklar tarafından mümkün kılındı.

"SEKTÖRÜMÜZE ÖNCÜLÜK ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Küresel IDC organizasyonunda inovasyon kategorisinde “Best Innovation Project of the Year” kategorsinde ödüle layık görülen proje ile ilgili konuşan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, "Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 vizyonumuz doğrultusunda başlattığımız Akıllı Fabrika projesini başarıyla hayata geçirmiş bulunuyoruz. Projemiz, üretim kalitemizi daha da yükseklere taşıma hedefimizi desteklerken, pazardaki her rekabet alanında gücümüze güç katacak." dedi.

Müşteri taleplerine uygun ürün geliştirme güçlerini pekiştiren başarıları ile yeni pazarlardaki iddialarını ve varlıklarını güçlendireceklerini kaydeden Arıkan, "Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 vizyonu ile attığımız adımlarla sektörümüze öncülük etmeyi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.