Business Sweden tarafından organize edilen ve iş ortaklarıyla birlikte gerçekleştirilen Akıllı Endüstri Zirvesi (Smart Industry Summit) online seminer serisi 21 Ekim’deki webinar ile devam ediyor. 

Atlas Copco’nun ana sponsor olarak yer alacağı, Systemair, BRISA ve EBRD ile birlikte gerçekleştirilecek webinar kapsamında; “Dijital dönüşüm ve gelişen teknolojiler”, “Doğru dijital araçlar nasıl seçilmelidir?”, “Akıllı Kültür ile Dijital Dönüşüm” ve “Yeşil ve düşük karbonlu bir endüstriye geçişin finansal aşamaları” konuları ele alınacak.

İsveç Ticaret Ateşesi Edin Erkocevic’in konuşmasıyla başlayacak webinarda, Atlas Copco Global Yazılım Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Axel Stamm, Systemair Üretim Başkan Yardımcısı Ulrika Molander, BRISA CIO’su Tekin Gülşen ve EBRD Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği Müdürü Emre Oğuzöncül katılımcı olarak konuşma yapacak.

Saat 10’da başlayacak ve ücretsiz olarak gerçekleştirecek webinara katılmak isteyenler, Business Sweden Türkiye Ofisi ile iletişime geçerek kayıt yaptırabiliyor.

"AKILL ENDÜSTRİ ZİRVESİ" MAYIS 2021’DE

İsveç’in 2016 yılında, “Ulusal Akıllı Endüstri Stratejik Programı”nı açıklamasının ardından harekete geçen Business Sweden, İsveç ve Türk sanayisinin, “geleceğin dijitalleşmesi”, “gelecek için gerekli beceriler ve eğitim ihtiyacı” ve “sürdürülebilir üretim” gibi ortak zorunluluklarını belirledi.

Kurum, bu konuları İsveç-Türkiye paydaşları arasında irdelemek, yeni iş ve ticari bağlantıları kurmak ve sanayideki deneyimlerin paylaşılması amacıyla “Smart Industry Summit (Akıllı Endüstri Zirvesi)” platformunu kurdu.

Nisan 2020’de gerçekleştirilmesi planlanan platform, pandemi nedeniyle Mayıs 2021’e ertelenince, kurum, webinar serisi düzenlemeye başladı.

WEBİNAR SERİSİNE DEVAM EDECEK

Bu bağlamda Atlas Copco ve Arçelik ile birlikte haziran ayında düzenlenen ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı ilk webinarda, İsveç resmi üretim inovasyon programı “Produktion 2030” ele alındı.

Kurum webinar serisine, mayıs ayında gerçekleştireceği etkinliğe kadar belli aralıklarla devam etmeyi planlıyor.