Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; geleceğin dili olarak kabul edilen 'kodlama’nın öğrencilere erken yaşta öğretilmesi hedefiyle Akademi Beyoğlu’nda açılan 'Robotik Kodlama' atölyesini ziyaretinde, “İcat çıkaran gençler yetiştireceğiz” dedi. Son teknolojilerle donatılan Akademi Beyoğlu’nda çok fazla ilgi gören kurslardan birisi, geleceğin dili olarak kabul edilen Kodlama’nın öğrencilere erken yaşlarda öğretilmesi hedefiyle açılan Robotik Kodlama Atölyesi oldu. Robotik Kodlama Atölyesi, yeni neslin dijital çağın ihtiyaçlarına uygun olarak yetiştirilmesi için hizmet verecek.  

YAZILIM BİLMEK OKUMA YAZMA BİLMEK GİBİ OLACAK

Geleceğin yazılımlarla şekilleneceğini belirten Başkan Demircan, “Bilişim Çağı ile birlikte kas gücünün yerini akıl gücü aldı.

O nedenle bir taraftan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kendimizi geliştirirken bir taraftan da kodlamayı öğrenerek hayata hazırlanmalıyız. Yazılımı bilmeyen çocuk ileriki dönemde okuma yazma bilmiyor gibi olacak.  Yazılımın öneminin farkındayız ve bu alana yatırım yapıyoruz. Akademi Beyoğlu’nda, Semt Konaklarımızda ve Turabibaba Kütüphanemizde kodlama eğitimi vermek adına sınıflar açtık.” dedi.