Antalya’da düzenlenen 5. Doruk’ta Buluşma Etkinliği’nde konuşan Aisin Otomotiv’in Başkanı Murat Ayabakan, Doruk Otomasyon ile olan iş birlikleri ve Kaizen süreciyle ilgili şunları kaydetti: “Japonya’dan önce düşündük, yapmak istedik. Doruk Otomasyon ile 2013 yılında görüşmelere başladık, 2014 yılında sözleşme imzaladık. 2015’in sonunda sistem çalışıyordu ve o günden beri kullanıyoruz.” diye konuştu.

Aisin Global’in Başkanı Kiyotaka Ise’nin çalışanlara, “Herkesten bağımsız olarak geleceği hayal etsinler ve hızlı bir şekilde bu yolda hareket etsinler” mesajından alıntı yapan Ayabakan, “Kağıtla, dokümantasyon işleriyle uğraşıp fabrika sekreteryası haline döneceklerine, hattı yönetsinler ve geleceği düşünüp şekillendirsinler. Diğer işleri Doruk Otomasyon yapar.” dedi.

YÜZDE 84’LÜK KAZANÇ SAĞLADI

AISIN TPS Yöneticisi Gizem Bayramoğlu ise, Doruk Otomasyon ile çalışmaya başladıktan sonra en önemli kazanımlarının hat amirlerinin üzerine düşen dokümantasyon işlerinin sona erdiğini dile getirdi. 

İş birliği ile daha kolay ve daha hızlı hat analizleri yapabilir hale geldiklerini kaydeden Bayramoğlu, verimlilik hesaplarının daha doğru yapıldığının ve manipüle edilmeden sistem üzerinden alınan datalarla sağlandığının altını çizdi. 

Bayramoğlu, “Doruk Otomasyon’dan önce 7 saat 10 dakikalık vardiya süresinin ortalama 2 saat 40 dakikasını dokümantasyon işlerine harcıyorduk. Verimlilik hesapları, dijital olmayan yöntemlerle hat amirleri tarafından yapılırken, zaman, maddi kayıplara yol açıyordu. İş birliğimizden sonra yüzde 84’lük bir zaman kazancı elde ettik ve bu işlere 25 dakika harcar hale geldik. Hat analiz süremizi ise 3 saat 10 dakikadan, 1 saat 50 dakikaya kadar azalttık. Böylelikle günün yarısını katma değerli olan işimize ayırabiliyoruz.” şeklinde konuştu.