Advantech, ilk IoT Co-Creation Zirvesi’ni Çin’in Suzhou Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirdi. Etkinlikte, Advantech en yeni IoT platformu WISE-PaaS 3.0’ı ve WISE-PaaS tabanlı, yazılım ve sektörel iş ortaklarıyla hazırlanan 32 adet IoT Hazır Çözüm Paketi’ni (SRP) katılımcılarıyla paylaştı. Zirve, farklı sektörlerde yazılım/donanım bütünleşmesinin gerçekleştirilmesi ve tam kapsamlı bir IoT ekosistemiyle değer zinciri oluşturulmasına hizmet ederken, Advantech ve iş ortaklarının, IoT’de bir sonraki faza geçtiğini

kanıtladı. 

Advantech’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı KC Liu, etkinlikte yaptığı konuşmada, IoT uygulamalarının oldukça geniş kapsamlı ve birçok alt bölüme ayrılmış pazar yapısına dikkat çekti ve mevcut donanımların yazılımlarla bütünleştirilmesi ve tam kapsamlı bir değer zincirinin oluşturulmasının, Advantech’in IoT endüstrisinin gelişimindeki başlıca rolü olduğunu söyledi.  
Marka, 2014 yılında lansmanını gerçekleştirdiği WISE-PaaS platformuyla ve takip eden süreçte platformu baştan sona bağlanabilir hale getirdi. Sensörler, Edge Computing, iletişim, PaaS platformları, bulut hizmetleri ve Hazır Çözüm Paketleri gibi hizmetleri de buna ekleyerek kapsamlı bir IoT tedarik zinciri oluşturdu.

KC LİU'YE GÖRE BAŞARININ ANAHTARI

KC Liu'ye göre bu zincirin tam anlamıyla uygulanabilmesi için başarının anahtarı; platform teknoloji tedarikçileri ile sektör profesyonelleri arasında uygun iş birliği ve bütünleşmenin sağlanarak, yazılım ve donanım sistemlerinin bir araya getirildiği standart hale getirilmiş ve yinelenebilir Hazır Çözüm Paketleri oluşturulmasından geçiyor. 

KC Liu; sistem entegratörlerinin, Hazır Çözüm Paketleri’nin kullanıcı tarafındaki kurulumunu ve düzenli bakımını üstleneceğini, sahada çözümü hayata geçirme ve endüstriyel IoT tedarik zincirini tamamlamak için konumlanacağını aktardı. 

Advantech hedeflerine ulaşmak adına birçok farklı alanda geliştirme çalışmalarını sürdürecek. Hazır Çözüm Paketleri için yazılım geliştiriciler ve Sektör Odaklı Çözüm Entegratörleriyle (DFSI) kurulacak iş ortaklıkları, gerek görüldüğünde küçük paylı ortak yatırımlara dönüştürülecek.