Türkiye’nin teknoloji ihracatçılarından olan, 2004 yılında Alp Ülkü, Özgür Ülkü ve Kamil Sözen tarafından İzmir’de kurulan Litum, Türkiye odaklı en büyük özel sermaye fonu Actera’dan yatırım aldı.

KATMA DEĞERLİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYİ SÜRDÜRECEK

Söz konusu yatırımla birlikte, firmanın gerçek zamanlı lokasyon sistemleri (real-time location systems–RTLS) sektöründeki global büyümesini hızlandırması ve katma değerli teknoloji geliştirmeye devam etmesi hedefleniyor. 

Yapılan yatırım işleminde yatırım tutarı ve hisse oranı açıklanmazken, ortaklık sürecinde Litum’un danışmanlığını Ventura Partners ve Çalışkan Okkan Toker Hukuk Bürosu, Actera’nın danışmanlığını ise Roland Berger, Verdi Avukatlık Ortaklığı, PricewaterhouseCoopers ve Code&Co üstlendi.

"TECRÜBESİ VE GENİŞ AĞIYLA GÜÇ KATACAK"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Litum Kurucu ve Yönetici Ortağı Özgür Ülkü, bugüne kadar teknolojik altyapılarına ve ekiplerine yatırım gerçekleştirerek hızla büyüdüklerini, ürün kalitelerini ve müşterilerine yarattıkları katma değeri dünya standartlarının üzerine çıkarmayı başardıklarını kaydetti.

Actera'nın deneyimi ve geniş ağıyla kendilerine güç katacaklarına inandıklarını belirten Özgür Ülkü, "Bir yandan hızla büyüyerek pazar payımızı artırmaya devam ederken diğer yandan gerçek zamanlı lokasyon sistemleri alanında inovasyona devam etmeyi hedefliyoruz." dedi.

“GLOBAL BÜYÜME HIZLANACAK”

Firmalarının inovatif yaklaşımıyla birlikte bugün ultrawide-band (UWB) teknolojisinde RTLS, IoT ve Endüstri 4.0 uygulamalarında dünyadaki sayılı şirketlerden bir haline geldiğini belirten firmanın Kurucu ve Yönetici Ortağı Alp Ülkü ise, çözümlerinin 45'i aşkın ülkede uygulandığını, birçok Fortune 500 şirketinin bu çözümlerden faydalandığı ve ortaklıklarıyla büyümelerine hız katacaklarını dile getirdi.

Firmanın Kurucu ve Yönetici Ortağı Kamil Sözen de tüm teknolojiyi kendi bünyelerinde geliştirdiklerini vurgulayarak, müşterilerine sağladıkları katma değeri daha fazla ülke ve müşteriye sağlama hedeflerine koşacaklarını söyledi.

"DÜNYANIN LİDER RTLS ŞİRKETİ OLACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

Konuya ilişkin Actera firmasından yapılan açıklamada ise, şu ifadeler kullanıldı:

"Tüm teknoloji altyapısını Türkiye’de kuran ve kendi alanında dünyanın önde gelen şirketlerden biri olmayı başarmış Litum’a yatırım yaparak büyüme yolculuğuna destek olabilmek bizim için gurur verici. Litum, yenilikçi yaklaşımıyla geliştirdiği RTLS çözümleri sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinin tercih ettiği bir şirket haline geldi. Litum’un büyümesini sürdürerek dünyanın lider RTLS şirketi olacağına inanıyoruz."