ProManage Genel Müdürü Gönül Kamalı, firmalarının global açılımı ile ilgili bilgiler paylaştı. Halihazırda ABD Chicago’da bir ofisi bulunan firma 2019 yılı sona ermeden Japonya’da ofis açmayı planlıyor.

“SANAYİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÜRÜN KULLANIYOR”

Firmalarının uluslararası standartla ürün oluşturmasının 2002’lere dayandığını ifade eden Kamalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretim Yönetim Sistemi (MES) ve Üretim İşletim Sistemi (MOS) standartlarının oluşturulduğu dönemlerde biz iş yapma biçimimizi, bir yazılımımızı bu şekilde yönetmiş olmamıza ve sistematik hale getirmiş olmamıza rağmen standartları fark ettiğimizde bir entegrasyona gittik. Dolayısıyla dünya ile aynı anda benzer standartlarda ve uygulamalarla aslında dünyaya açılmaya başladık. Akabinde uluslararası fuarlarda kendimizi geliştirmek adına stantlar açmaya başladık ve aslında beklemediğimiz şekilde ilgi gördük. Türk sanayisi çok uzun yıllardır uluslararası standartlarda bir ürün, bir çözüm kullanıyor.”  

DMDII’IN BÜNYESİNDE YER ALIYOR

Kamalı, globalde var olmak amacıyla harekete geçtiklerini ve 2017 yılında ABD’de Chicago ofislerini açtıklarını söyledi. Kamalı, “Chicago ofisimizi açtıktan sonra UILABS (University of Illinois Labs) bünyesinde yer alan Digital Manufacturing konsept ve teknolojilerini geliştirme amacı ile kurulmuş olan DMDII (Digital Manufacturing Design and Innovation Institute)’ın bizi üyesi, bir çözüm paydaşı olarak kabul etmesinden sonra biz önemli bir platformda yer almış olduk. Burada yüzlerce firma var. Bizim bulunduğumuz ve özellikle seçildiğimiz alan büyüklüğü ABD için orta seviyedeki KOBİ’lerin dijital dönüşümü için rekabetçi bir ürün olmamız dolayısıyla bizi gelecek model fabrikalar içerisinde çözümümüzle konumlandırma konusunda tercih ettiler. Bu sayede büyük bir platformda marka olarak yer alma ve tavsiye edilme fırsatı yakaladık.” dedi.

“ÜRÜNLERİMİZ İLGİ GÖRÜYOR”

Benzer bir modeli Avrupa’da kurmak üzere harekete geçtiklerini dile getiren Kamalı, bu kapsamda Almanya’yı bir sonraki merkez olarak belirlediklerini ve 2019’un ikinci yarısında Almanya’da lokal bir ofis açacaklarını dile getirdi.

Kamalı, Japonya planlarıyla ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “Bu yıl Japonya’da Türk yılı, bizim üretim felsefelerimizin büyük bir kısmı Japonya modeli üzerine kurulu. Dolayısıyla hani dünyadaki Üretim Yönetim Sistemlerinin felsefesinin doğduğu ve desteklendiği yer olan Japonya’da da ürünlerimiz çok ciddi değer görüyor. Dolayısıyla 2019 yılı tamamlanmadan Japonya’daki ofisimizi de Nagoya’da açmayı planlıyoruz.”