ABB ve Dassault Systèmes dijital endüstrilere yönelik ürün yaşam döngüsü yönetiminden varlık sağlığı çözümlerine kadar uzanan eşsiz yazılım çözümleri portföyü sunmak adına küresel bir ortaklığa imza attı. Bundan böyle iki şirket, müşterilerine, ürünlerinin yaşam döngüsünden başlayarak, üretim operasyonları ve genel faaliyetlerinde esneklik, hız ve üretkenliği artıracak şekilde uçtan uca dijital çözümler sunacak. Ortaklık, her iki şirketin sahip olduğu kapsamlı endüstri uzmanlığı ve global müşteri erişimi üzerine inşa edilecek. Çözümleri müşterilerine sunmadan önce modellemek ve simüle etmek için 3DEXPERIENCE platformunu uzun zamandır kullanan ABB, böylece dijital ikizler geliştirerek müşterilerine sunacak. 

HANNOVER MESSE’DE SERGİLENECEK

İki şirketin aşamalı biçimde, fabrika otomasyonu ve robot teknolojisi, proses endüstrisi otomasyonu ve akıllı binalar için elektrik sistemi çözümlerine odaklanması hedefleniyor. ABB ve Dassault Systèmes’in ortaklık kapsamında geliştireceği ilk çözümlerin 1-5 Nisan 2019 tarihlerinde Almanya'da gerçekleştirilecek Hannover Messe endüstri fuarında sergilenmesi hedefleniyor. 
İki şirket arasındaki bu kapsamlı iş birliği hakkında görüşlerini açıklayna ABB CEO’su Ulrich Spiesshofer, bu ortaklığın, müşterilerin inovasyon ve büyümeye öncülük etmesinin yanısıra endüstriyel dijitalleşmenin sunduğu birçok olanaklardan yararlanmasını ve değer zincirlerinin tamamını da dönüştürmesini sağlayacağını kaydetti. Dassault Systèmes ile birlikte, dijital ikizlerden varlık sağlığına kadar uzanan bir yelpazede müşterilere rekabet üstünlüğü sağlayan, açık, uçtan uca bir dijital portföy sunuyoruz. ABB, endüstriyel dijitalleşme hedefi doğrultusunda Microsoft, HPE ve IBM’in de yer aldığı güçlü ortaklık ağına Dassault Systèmes’i de ekliyor. İnovasyonu ve müşteri değerini artırmak için tüm küresel Dassault Systèmes ekibi ile birlikte çalışacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Bernard Charlès ise yaptığı açıklamada, Endüstri Rönesansı’nda benimsenecek bir platform yaklaşımının gerçek dünya ile sanal dünyanın birbirini bilgi bazında beslemesini ve güçlendirmesini sağladığını söyledi. Bernard Charlès, ABB ile onlarca yıllık deneyimi bir araya getiren ortaklın müşterilerin bu güçlü ve dinamik trendden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.