5G teknolojileriyle endüstriyel internetin gelişimine hız kazandırmayı amaçlayan Çin, 2023 yılına kadar tamamen 5G bağlantılı 30 fabrika kurma hedefiyle harekete geçti.

MEGAVERİ MERKEZİ KURULACAK

Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı tarafından gelecek üç yıl için açıklanan endüstriyel internet geliştirme planı doğrultusunda, uluslararası bir açılım ve etkiyle donanmış üç ila beş endüstriyel internet platformu ve endüstriyel internete yönelik bir ‘megaveri’ merkezi 2023 yılına değin kurulacak.  

Söz konusu plan, 2021-2023 yıllarını kapsayan üç yıllık sürenin ülkede endüstriyel internetin hızlı bir büyüme dönemi olmasını öngörüyor.

400 BİNDEN FAZLA İŞLETMEYLE BAĞLANTILI 70 PLATFORM

Eylem planına göre bu süreçte, yükselmekte olan ticari boyutlar, akıllı üretimin ve şebekeye ve kendine özgü koşullara dayalı iş birliğinin yönlendirici faktörü olacak. 
 
Aslında nesnelerin interneti olarak da bilinen endüstriyel internet, yeni jenerasyon kablosuz şebekeler, megaveriler, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi en son ve ileri teknolojilerin daha geniş ölçekte benimsenmesine yöneliyor.

Bakanlığın verileri, Çin’in şimdiden 60 milyon civarındaki endüstriyel ekipmanla ve 400 bini aşkın sayıdaki endüstriyel işletmeyle bağlantılı olan toplam 70 adet endüstriyel internet platformu işlettiğini ortaya koyuyor.