İSTANBUL (AA) -  İstanbul'da yer alan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Genel Merkezi'ne ziyarette bulunan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende; daha önceki sanayi devrimlerinde olduğu gibi dördüncü sanayi devriminin de çeşitli zorlukları olduğunu hatırlatarak,  aynı zamanda çok büyük fırsatları da sahip oluğuna dikkat çekti. 

Ziyaret sürecinde gerçekleştirilen "Geçiş Sürecinde Küreselleşme: Davos 2019 Temaları ve Sonuçları" konulu etkinlikte söz alan Berge, gelecek sene 50'inci yılını kutlayacak olan  WEF’in dünyanın en etkili şirketlerini bünyesinde bulundurduğunu dile getirdi.

Bir ülkede kadınların iş gücüne olan katılım oranı ile o ülkenin yaşam standartları arasında benzerlik bulunduğuna değinen Brende; bir ülkede kadınların sadece yüzde 30’u iş gücünün bir parçasıysa, o ülkede herkes için benzer bir yaşam standardının sağlanamayacağını hatırlatarak, Norveç’te kadınların iş gücüne olan katılımının yüzde 80 düzeyinde olduğuna dikkat çekti.

SANAYİ DEVRİMLERİ İSTİHDAM VE REFAH SAĞLAR

4. Sanayi Devrimi"ne  konusunda da yorumda bulunan Brende; geçmişten günümüze kadar olan tüm sanayi devrimlerinin  istihdam ve refah getirdiğine dikkat çekerek, dördüncü sanayi devriminin de çeşitli zorlukları bulunduğunu  ancak aynı zamanda çok büyük fırsatları da olduğunu hatırlatarak; sadece zorluklara değil, bununla ilgili fırsatlar da bakılması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyanın en büyük pazar payına sahip 10 şirketinin hiçbirinin  10 yıl önce var olmadığına dikkat çeken Brende; önde gelen şirketleri ile yeni alanların çoğunun henüz kurulmadığını ve bu şirketlerin Türkiye'de kurulabileceğine inandığını belirtti.