Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, 2019’da 20’nin üzerinde fabrikayı dijitalleştirdiklerini, 150 makinayı akıllı hale getirdiklerini, 2020’de ise 40 fabrikayı daha dijitalleştirip akıllı hale getirecekleri bilgisini verdi.

Halihazırda akıllı hale getirdikleri makinalardan saniyede anlık 500 MB ile 1 GB arasında veri aldıklarını dile getiren Aydoğdu, günümüzde fabrikaların en önemli yatırım maliyetlerinden biri olan kapasite yatırımlarının fabrikalar akıllandığı ve üretimden daha yüksek verim alındığı sürece azaldığını belirtti. 

AKILLI FABRİKA UYGULAMASINI ANLIK İZLEYEBİLECEKLER

Win Eurasia Fuarına katılacak ve akıllı fabrika prototipi kuracaklarını kaydeden Aydoğdu, üretim sürecinin takibini kendileri tarafından geliştirilen Kapasitematik App uygulaması ile anlık olarak yapılacağını ifade etti.

Mini fabrikada bütün otomasyon ve robot sistemleri 5G hızına uygun şekilde tek merkezden çalışacak şekilde tasarlandığını, dileyenlerin uygulamayı telefonlarına indirerek akıllı fabrika kurgusunu fuar boyunca anlık, uzaktan ve canlı olarak takip edebileceklerinin altını çizdi.