Tezmaksan’ın Endüstri 4.0 odağında hazırladığı Cubebox ve Kapasitematik ürünlerinin, 2020 yılı itibarıyla Avrupa pazarında olacağı bildirildi. 

ENDÜSTRİ 4.0 ODAKLI ÜRÜNLER

Firma, yerli ve milli üretimle hayat bulan Kapasitematik ile 2023 yılında 1 milyon avro yazılım ihracatı ve Cubebox ile de 2025 yılında Avrupa’ya yıllık 5 milyon avroluk sistem ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

İşletmelere 24 saat operatörsüz ve hatasız çalışabilir bir sistem sunan Cubebox, bilhassa gece vardiyalarında yüzde 50 verimlilik sağlıyor ve bir günde kurulup devreye alınabiliyor.

Makinaları ve operatörleri 7/24 konuşturan, uzaktan takip ile makina parkurunu izleme imkanı veren Kapasitematik ise, işletme verimliliğini artırmaya katkı sağlıyor. 

ROBOTİK ALANA YÖN VERECEK TEKNOLOJİLER

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, Endüstri 4.0 ile AI ve IIOT gibi teknolojilerin üretim parkurlarının ayrılmaz birer parçası olacağını ifade ederek kolaboratif robotların yanı sıra IoT ve makina öğrenmesi/yapay zekanın (AI) robotik alanına yön vereceğine vurgu yaptı.

Robotların, yapay zeka ile öğrenme süreçleri vasıtasıyla yeni beceriler kazanacaklarını veya bunlara uyum sağlayacaklarını kaydeden Aydoğdu, insan-makina iş birliği, mobil sistemler ve akıllı robotlar, üretimin dijitalleşmesinin vazgeçilmez bir kısmı olduğunu belirtti. 

Sektörün gelişmesi amacıyla yazılım ve sistem tasarladıklarını, bunu da tamamen yerli ve milli kaynaklarla yönettiklerinin altını çizen Aydoğdu, sektörlerin dijital çağa hızlı adapte olması sürecinde yer almalarına destek verdiklerini söyledi.