İnsan kaynaklarında bilişim ve dijital dönüşüm danışmanlığı hizmetleri veren Rasyotek, 2020 yılının ilk 9 ayında cirosunu yüzde 6 büyüttükten sonra şimdi de 15 milyon TL’yi aşkın bir yatırımla Süper Portal ve Rasyomed Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Pandemiye rağmen dijital alandaki yatırımlarını artırarak iki yeni projeye yatırım yapacak şirket, bu doğrultuda harekete geçti.

"PEK ÇOK SEKTÖRE DOKUNUYORUZ"

Sağlıktan finansa, gıdadan eğitime kadar birçok sektörde teknoloji ve çözümleriyle yer aldıklarını belirten Rasyotek Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Pak, insan kaynaklarından bilgi işlem ve hukuk ekiplerine kadar farklı birimlerin eğitim, yazılım, danışmanlık, bilişim ve dijital dönüşüm süreçlerinde kişilerin yaşamını kolaylaştırıarak zaman ve maliyet tasarrufuna imkan verdiklerini ifade etti.

Kuruluşlarından itibaren İŞKUR ve SGK danışmanlıkları ile işletmelerin teşviklerden maksimum olarak faydalanmalarını sağlayarak, Türkiye ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunduklarına dikkat çeken Pak, yeni yatırımlarla insanlara, sektörlere ve Türkiye ekonomisine değer sağlamayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

"YENİ NORMALE GÖRE YATIRIM YAPACAĞIZ"

Covid-19 ile birlikte dijital kullanım oranlarının olumlu sonuçlarına işaret eden Pak, 2020'nin ilk üç çeyreğindeki başarılı sonuçlar ile yıl sonunda hedefledikleri seviyede yılı kapatmayı umduklarını söyledi.

Pak, yatırımlarını yeni normale göre şekillendirdikerini dile getirerek, Türkiye’de gelişen ve sağlık sektöründe dinamikleri değiştirecek yeni bir bilgi yönetim sistemini ve farklı işlemlerin tek merkezden yönetimine olanak tanıyan yeni bir portal devreye alacakları bilgisini verdi.

"TÜM İŞLEMLERİ TEK KANALDAN YÖNETECEK"

"Teknolojik İnsan" mottosunu odaklarına alarak yatırımlarını, insanların beklentilerine cevap verecek bir biçimde yönlendirdiklerini kaydeden Pak, "Şirketimizin, 10 milyon TL’yi aşkın yatırım yapacağı Süper Portal, SGK, İŞKUR, MYK, KVKK gibi kamu kurumlarının takibinde olan iş süreçlerinin ve teşviklerinin yanında tüm işlemleri tek kanaldan yönetmeye imkan tanıyacak." dedi.

Kurumsal SGK Danışmanlığı, Ücret Analiz Modülü, Personel Teşvik Sistemleri gibi ilk etapta 12 farklı modülün bulunacağı "Süper Portal"in zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağını vurgulayan Pak, "Tüm iş süreçlerini tek merkezden bütünleşik bir yapıda yönetmeye imkan sunan Süper Portal, SGK ve İŞKUR mevzuatından gelen tüm teşviklerin maksimum verimlilikle yararlanmasını ve yönetilmesini sağlayacak." şeklinde konuştu.

Uzun vadede özel sektöre yönelik dijital bir çözüm platformu olmasını amaçladıkları Süper Portal'a, SGK ve İŞKUR’un haricinde diğer kamu kurumları tarafından sunulan yatırım teşvikleri ile ilgili bilgilendirme modüllerinin de dahil edilmesi planlanıyor.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK"

Şirketin bir diğer önemli yatırımı olan “Rasyomed Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi”, içinde bulunulan Covid-19 pandemi sürecini baz alarak, sağlık çalışanının hasta ile temasını en aza indiren, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan teknolojik bir süreç yönetimi sunuyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de aktif olarak kullanılan sistem, yoğun bakım servisindeki süreçlerin, dijitalde anlık takibini, otomatik olarak raporlar oluşturmayı ve anlık müdahaleleri mümkün kılıyor.

Yoğun bakım ünitelerindeki hasta başı monitörlere, diğer cihazlara ve Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ne entegre bir şekilde çalışarak, doktor ve ilgili hemşirelerin hastaların anlık durumlarını online izlemelerine ve uygulanacak tedavilere karar vermelerine destek veriyor.