Son dönemde en önemli gündemimiz olmaya devam eden virüs ve salgın sürecinde yaşananlar, aslında ilaç ve sağlık sektörünün diğer tüm sektörlerden de stratejik bir öneme sahip olduğunu insanlığa bir kez daha hatırlattı. Öyle ki, yüzde 100 başarı ile bu salgını sona erdirecek ilacı bulan ve dünyaya pazarlayabilen ekonomi, muhtemeldir ki tüm dünya ekonomilerine fark atacak bir güce sahip olacak. Daha fazla yatak kapasitesine, daha fazla yoğun bakım ünitelerine ve elbette nitelikli sağlık çalışanlarına sahip ülkeler, bu süreci doğru yönettikleri taktirde nasıl daha az zararla atlatılabileceğinin de dersini veriyor.

Bu salgın dönemi, bize sağlık alanında artı yönlerimiz kadar eksik yönlerimizi de yakından görebilme fırsatı sundu, ilk yerli solunum cihazı üretimi sürecine hız verildi ve üretime geçiş onaylandı.

Elbette kronik rahatsızlıklarla ilgili kritik ilaçların yerli üretiminin de bir o kadar önemli olduğu bu dönemde yakından anlaşılıyor.

Tam da bu noktada ilaç sektörünün geleceğini biyoteknolojide gören yerli bir ilaç üreticimiz olan Abdi İbrahim, 2015 yılından itibaren önemli yatırımlara imza attı. AbdiBio’yu Mayıs 2018’de üretime geçiren Abdi İbrahim, Steril Enjektabl ve Onkoloji Tesisi’nin temelini de aynı anda atmıştı. Şirket, 48 bin metrekarelik yeni kapalı alana inşa ettiği bu yatırımına 900 milyon lira ayırırken, yeni tesiste üretimin 2021 yılında başlaması hedefleniyor. Tam otomasyonlu fabrika yatırımları ilgili görüşlerini aldığımız Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, yeni yatırımlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Steril Oftalmoloji & Steril İnhalasyon Tesisi’ni tamamlıyoruz. Burada steril göz damlaları üretimine başlanacak. GSK ile yaptığımız anlaşma kapsamında Steril İnhalasyon Üretim Tesisimizde BFS formunda steril inhalasyon ürünleri (nebul) üreteceğiz. Allergan’ın Türkiye’deki üretim ortağı olduk” diyor. Haberin detaylarına kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz.

Hem kapak bölümü ile ilgili hem de üretim dünyasının otomatikleştirilmesini sağlayan en yenilikçi ve verimli çözümleri Mayıs sayımızda bir araya getirdik ve incelemelerinize sunduk.

***

Ve son olarak bizden iki haber…

Bir yandan karasal yayın ağını genişletmeye devam eden ST Endüstri Radyo, diğer yandan da dijital platformlardaki varlığını artırıyor. Bundan böyle Türkiye’nin ilk ve tek endüstri radyosunu, dijital platformlar Spotify ve iTunes üzerinden de dinleyebileceksiniz.

Virüs salgını nedeniyle iş dünyasının önemli bir bölümünün evinden çalıştığı bugünlerde, biz de ST Dergilerine erişim için abone olma zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Artık dergileri, stendustri.com’dan ücretsiz okuyabileceksiniz.