Enervis özellikle demir çelik başta olmak üzere elektrik kullanımı maksimum düzeyde olan iş pazarlarına çalışan şirket, şimdi de Bursa’nın en büyük otomobil firmalarından biri için çok özel bir proje geliştirdi. Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu, sorularımızı yanıtladı...

Endüstriyel fabrikalarının odak konusu enerji verimliliği ile ilgili siz nasıl çözümler sunuyorsunuz?

Enervis olarak önceliğimizde endüstriyel işletmelerin enerji verimliliği yer alıyor. Etütlerimiz ve yaptığımız taahhütlerde gündemin ilk konusu bu oluyor. Bu noktada kullanılan malzemelerin sistem ihtiyacını sağlayan yüksek performanslı çözümler olması, aradığımız kriterlerin en başında bulunuyor. Bu ekipmanlar ve özellikleri, mühendis onayından geçtikten sonra ediniliyor. Projeler; ekipman tedariki ve uygulama dâhil anahtar teslim kuruluyor.

"Anahtar Teslim Çözümleri Sunuyoruz"

Bu alanda rakiplerinizden ayrıldığınız yönler nelerdir?

Biz yaptığımız projenin tüketim sektörü açısından incelenip verimli olmasını istiyoruz. Bunun için de kullanıcılarımıza anahtar teslim çözümleri sunuyoruz. Ve bütün çözümlerimizi performans garantisi ile yapıyoruz. Bunun yanı sıra projelerimizle de enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve know-how aktarımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Mesela 7 Aralık 2017’de sonlandırdığımız “Türkiye’de Enerji Verimliliği – EnEffTurN (Energy Efficiency in Turkey Now)” projemiz ile Gebze ve Bursa’dan katılan 20 sanayi kuruluşunda toplamda 57 enerji verimliliği projesi çıkardık. Tespit ettiğimiz bu projeler sayesinde 35.582 MWh enerji tasarrufu yani yıllık 4,5 milyon TL hedefliyoruz.

Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu

Son dönemde hangi projelerde yer alıyorsunuz? Ve bu endüstriyel tesislerde ne kadar tasarruf sağlıyorsunuz?

Yakın zamanda Bursa’nın en büyük otomobil fabrikalarından birini anahtar teslim şekilde tamamladık. Bu noktada işverenle ortak bir karar alarak Free Cooling özellikli Chiller ile aynı düzeydeki normal bir Chiller cihazına göre % 35 tasarruf elde ettik. Yani ilk yatırım maliyetini 2,5 yılda geri kazanmış olduk. Ayrıca yine bu sene tekstil, gıda, ilaç, makina imalat sanayilerinde verim sağlayan tesis kurulumu uygulamalarında bulunduk.

"ENERJİ VERİMLİLİĞİ ŞART"

Enerji verimliliğiyle ilgili yürüttüğünüz projelerde ne tür sorunlar yaşanıyor?

Verimli bir proje oluşturmanın yatırım maliyeti ilk etapta yüksek gelebilir. Ancak önemli nokta bu sistemin ömür boyu maliyetidir. Toplamdaki enerji maliyeti, ana maliyetin neredeyse %85’ine denk gelmektedir. Satın alma maliyeti ise toplam maliyetin yalnızca % 4'üne denk gelir. Kalanlar ise servis, bakım ve onarım maliyetleri olarak hesaplanır. Tüm bu maliyetlerin müşteri tarafından doğru yapılması ve iyi analiz edilmesi gerekir.

Enerjinin daha verimli kullanılması için neler önerirsiniz?

Yüksek verim için bilinçli olmak ve bilinçlendirmek gerekir. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Bilhassa okullarda bu bilinçlendirmenin yapılabileceğini düşünüyoruz. Enerjiyi verimli kullanıp bunu alışkanlık haline getirmek milletçe hedefimiz olmalıdır. Hem bulunduğumuz organizasyonlarda, sunumlarda hem de müşteri ziyaretlerimizde bu konu adına mühim adımlar atıyoruz. Çünkü sürdürülebilir bir gelecek için enerji verimliliği şart!

En çok hangi sektörlerde yoğun elektrik tüketimi oluyor? Enerji verimliliği konusu için yatırımda bulunan sektörler nelerdir?

Sanayi alanında; demir-çelik, çimento, cam, seramik, kimya-petrol, gıda, tekstil ve otomotiv sektörlerini sayabiliriz. Enerji tüketimlerine göre bu alandaki verimlilik yatırımları da önem arz ediyor. Öyle ki sektöre ve prosese göre bu verimlilik projeleri enerji üretimine bile dönüşebiliyor. Türkiye’de elektrik kullanımının %47’sinin sanayi tesislerinde gerçekleştiğinin altını çizmek gerekir.