Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat bölgesinde devreye aldığı Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi, Antalya’daki 3 ilçeden, 8 beldeden ve 78 köyden toplanan çöplerin bir araya getirildiği yerde kuruldu. Bu sayede günde yaklaşık 1500 ton çöpü enerjiye çevirebiliyor. 

KIZILLI ENTEGRE KATI ATIK DEĞELENDİR TESİSİ 

Manavgat’ta devreye alınan Kızıllı Entegre Katı Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırıldı.  Belediye bu proje ile; çevreyi korumayı, atılan çöplerden katma değer sağlamayı, ekonomiye katkıda bulunmayı, istihdam yaratmayı hedefliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu proje kapsamında toplanmış çöpleri depolayacak, işleyecek ve tasnif edecek. Belediye, depolanan çöpleri elektrik üretmek için öğütme fabrikası kurdu. Bu fabrikada çöpler ayrıştırılıyor, plastik, demir ve kağıt gibi materyaller ise geri dönüşüme kazandırılıyor. 

İKİNCİ AŞAMA İLE KAPASİTE ARTACAK 

Projenin ikinci aşamasının da devreye girmesiyle gücünün saate 45 megavata çıkması ve 135 bin konutun enerjisini karşılaması hedefleniyor. Şu anda tesis 1500 ton civarında çöp işlenirken bu rakamın yaz döneminde 2 bin 200 tona çıkması bekleniyor. Tesisin 4 bin ton çöp kapasitesi bulunmasından dolayı da fazla çöpleri alabiliyor. Tesis şu anda 2040 yılına kadarki ihtiyacı karşılayacak kapasitesi bulunuyor.