Sektörde UPS üreticisi olarak tanınsa da HİBRİT UPS buluşunu yapan ve dünyada patentini ilk olarak alan Enel, bunun yanında da IT pano, voltaj regülatörü, STS (Statik Transfer Anahtarı), trafo, inverter gibi ürünlerde de faaliyetleri ve üretim alanları mevcuttur. İlk başladığı yıllarda çoğu firma 6 darbeli ve 12 darbeli sistemlerle UPS üretirken Enel son teknoloji olan 2 L ve 3 L alanında kendini göstermiştir. Piyasaya 1-1 UPS ve 2 L üretimi ile girmiş şu anda 3 L teknolojisinde ürünlerini ülkemizin ve dünyanın birçok yerinde kullanılmaktadır. Bunun yanında solar panel ve rüzgâr tribünleriyle çalışan Hibrit UPS’i ve Modüler UPS’i tasarlayarak yenilenebilir enerji piyasasında yerini almış, Türkmenistan'da Ashgabat Havalimanı Projesi, Türkmenistan Olimpiyat Köyü Projesi ve TV Kule projelerinin kesintisiz güç kaynağı (UPS) hizmetini vermiştir. Ülkemizde ise İstanbul Yeni Havalimanı'nın (İGA) kesintisiz güç kaynağı ürünlerinin sevkiyatına devam etmektedir.

Dünya'da ELEN adı ile 60 ülkeye ihracat yapan Enel, kurum ve kuruluşlardan alınan referanslarla Enel uzmanlığı kapsamında yer alan her türlü çözümü en iyi şekilde sunmaya devam ediyor. Gelişmiş ülkelerin dünya çapında elektrik ve elektronikte tanınmış markaları varken Enel Türkiye’nin dünyadaki UPS alanında uluslararası markası olarak çalışmalarını sürdürüyor. Sahip olduğu teknoloji ve yatırımlar Enel'i daha da ileriye taşıyarak sürdürebilir bir başarı sağlayacağını gösteriyor.

Enel Enerji tüm dünyada sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek kendini sürekli yeniliyor. WIN gibi düzenli olarak katılım sağladığı yurtiçi, yurtdışı fuar organizasyonları ve sponsorlukla destek olduğu çeşitli kongre, seminer etkinliklerinde paydaşlarıyla bir araya gelerek büyümeye devam ediyor.

Ar-Ge Merkezi ile Teknoloji Geliştiriyor

Enel, 1988 yılında kurulduğu günden bu yana üretim faaliyetlerini artırarak yoluna devam ediyor. Bugün Kütahya’da 55.000 m2‘lik alanda kurulu olan fabrika ile enerji ve elektrik alanında üretim gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Türkiye’nin her yerinde bölge müdürlükleri ve yurtdışı ofisleri ile dünya çapında hizmet veriyor. Firmamız güç elektroniği ve elektrik mühendisliği alanında uzman olup, Türkiye’nin ve dünyanın güçlü markalarından biri olarak öne çıkıyor. İlk başladığımızda çoğu firma 6 darbeli ve 12 darbeli sistemlerle UPS üretiyordu. Biz son teknoloji olan 2Level ve 3Level alanında kendimizi geliştirdik. Piyasaya 1-1 UPS ve 2 Level ile başladık. Şu anda da 3L teknolojisinde ürünlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanında solar panel ve rüzgar tribünleriyle çalışan Hibrit UPS’i ve Modüler UPS‘i tasarladık. Ayrıca fabrikamız önceden şalterleri dışarıdan alırken şu anda şalter üretimine de başlamış bulunuyor. Dünya da ise firmamız ELEN markası adı ile 60’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Bünyemizde sanayi bakanlığı tarafından onaylı, Türkiye’de 118. Ar-Ge merkezi bulunuyor. Bu merkez sayesinde de yüksek teknoloji içeren, yenilikçi üstün ürünler üretiyoruz.

Öncelikle en beğenilen şirketler arasında yer almak kurum ve marka için önemi nedir?

Enel kurum kültürü gereği yenilikçi ve profesyonel hizmet anlayışı içinde birçok şirketin önüne geçmeye devam ediyor. En beğenilen şirketler arasında olmak bizim hedefe ulaşmamızı ve daha da büyüyerek ilerlememize destek oluyor. Enel markası Türkiye için önemli gelişmelere adım atacak güce sahiptir. Ayrıca Enel, Türkmenistan'da ELEN ismi ile Ashgabat Havalimanı Projesi, Türkmenistan Olimpiyat Köyü Projesi ve TV Kule projelerinin kesintisiz güç kaynağı hizmetini veriyor. Ülkemizde ise İstanbul Yeni Havalimanı'nın (İGA) kesintisiz güç kaynağı ürünlerinin sevkiyatına devam etmektedir. Kamu/özel birçok kurum ve kuruluş kesintisiz güç kaynağı tercihlerinde Enel ile çalışıyor ve çalışmaya devam ediyor.

UPS

HİBRİT UPS’i Geliştirdi

Enel, günümüzde önemi artan alternatif enerji kaynakları konusunda bir ilke imza atarak patenti Enel’e ait HİBRİT UPS’i geliştirdi ve bu gibi Türkiye’de talebi artacak olan güneş enerjisiyle ilgili teknolojide de çok ciddi yatırımlar yaptı. Tek gövdede en yüksek gücü barındıran 1000 KVA cihazlarla sektörde öncü çalışmalara imza atan Enel, bunun yanında da IT pano, voltaj regülatörü, STS (Statik Transfer Anahtarı), trafo, inverter gibi ürünlerde de faaliyetlerini geliştirerek devam ediyor. Sahip olduğumuz belgeler ile ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesi tescillidir. Sektörün en köklü kurumlarından biri olmanın gururuyla 25 yılı aşkın süredir üretmenin verdiği tecrübeyle önümüzdeki dönemlerde 2. ve 3. fabrikalarımızı hayata geçireceğiz. Kurum ve kuruluşlardan alınan referanslarla Enel uzmanlığı kapsamında yer alan her türlü çözümü en iyi şekilde sunmayı sürdürecektir. Gelişmiş ülkelerin dünya çapında elektrik ve elektronikte tanınmış markaları vardır. Firmamız Enel Türkiye’nin dünyadaki bu alanda uluslararası markasıdır. Çünkü sahip olduğumuz teknoloji ve yatırımlar bunu sağlamıştır.