Ekomaxi, suyu kalitesini bozmadan muhafaza eden “Modüler GRP su depolama sistemleri”ni artık yüzde 100’e yakın yerlilik oranı ile Türkiye’de üretiyor. Şirket, Malatya’da bulunan ve 30 bin metrekare alana sahip olan tesisinde ürettiği modüler GRP su deposu teknolojisini, 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor. 

HEDEF DÜNYANIN ÜRETİM ÜSSÜ OLMAK

SMC – kompozit hammadde üretim bandı, hidrolik baskı presleri ve robotik delme - paketleme istasyonu gibi güçlü makine parkuru ile Ekomaxi, dünyanın üretim üssü olmasını hedefliyor.

Geleceğin mühendislik malzemesi olarak tanımlanan SMC veya cam elyaf takviyeli kompozit malzeme ile üretilen GRP modüler su depolama sistemleri, insan sağlığına yapılan bir yatırım olarak da değerlendiriliyor. GRP modüler su depolama sistemlerinin geleneksel depolama sistemlerine göre mukavemeti ve yalıtım katsayısı oldukça yüksek. Aynı zamanda dış ortam şartlarından da etkilenmiyor. GRP depo panelleri, UV ışınlarını geçirmemelerin yanı sıra su içerisinde yosun, mantar, bakteri oluşmasına da engel oluyor. 5 0C ila +50 0C sıcaklık aralığında depolanan suyun kalitesinde ve sertlik derecesinde hiçbir değişiklik veya bozulma olmuyor.           

ENDÜSTRİDE SU KALİTESİ ÖNEMLİ

Üretiminin neredeyse tüm aşamalarında suya bağımlı olan tekstil ve gıda endüstrisinde standart ürün kalitesi için standart saflıkta su kullanılması gerekiyor. Ancak Türkiye’de yaygın olarak kullanılan; çelik, betonarme ve plastik depolarda suyun kalitesini bozmadan muhafaza etmek pek mümkün olmuyor. Periyodik bakımları yapılmayan çelik su depolarında zamanla paslanma ve korozyon oluşabiliyor. Betonarme depolarda da beton içindeki kireç veya diğer yapı malzemeleri suya karışıp suyun sertlik derecesini değiştirebiliyor veya yeşil oksitlenme, yosun ve korozyon oluşabiliyor. Bu nedenle tekstil fabrikalarında standart ürün kalitesini tutturmak için proseste kullanılan suyun GRP su depolama sistemleri ile güvenli bir şekilde depolanarak muhafaza edilmesi ve kalitesinin korunması gerekiyor. Çünkü yalnızca bir adet t-shirt üretimi için 2 bin 720 litre su, bir adet kot pantolon üretmek için de yaklaşık 10 bin litre su tüketiliyor. Gıda sektöründe de tonlarca litre su harcanırken gıdanın işlenmesinde kullanılan suyun taşıdığı kirleticiler gıda güvenliğini tehdit ediyor. Gıda işlemede kullanılan suyun GRP modüler depolama sistemleri ile güvenli bir şekilde depolanması ise mümkün oluyor. 

VALTEK'TEN TOZ PATLAMASINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER VALTEK'TEN TOZ PATLAMASINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER