Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından biri olan Doruk Un, Fortune Dergisi’nin hazırladığı Fortune 500 listesinde geçen yıla oranla yüzde 102,6’lık bir değişimle 324'üncü sırada yer aldı.

Otomasyonun İş Gücü Üzerindeki Etkisine "Dönüşüm"le Cevap Verdi Otomasyonun İş Gücü Üzerindeki Etkisine "Dönüşüm"le Cevap Verdi

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK UN ÜRETİCİLERİ ARASINDA İLK ÜÇTE

Günlük 1200 MT buğday kırma kapasitesi ve 41 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı ile 2021 yılında 1,8 milyar TL ciro elde eden Doruk Un, Türkiye’nin en  büyük un üreticileri arasında ilk üçte yerini aldı. 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, Covid-19 sebebiyle daralan ticaret ağının ardından gıda ve bilhassa temel gıda maddelerinin başında gelen un sektörünün önemli bir sınav vermesine rağmen başarılarla dolu bir dönemi geride bıraktığına dikkat çekti.

"TÜM OLUMSUZ ŞARTLARA RAĞMEN HEDEFLERİMİZİ YAKALADIK"

Gerek dünyada gerekse Türkiye'de yaşanan olumsuz şartlara rağmen hedeflerine ulaştıklarını belirten Erbap, "Tüm dünya ekonomisinde stratejik öneme sahip un sektörü, pandemi ve pandeminin getirmiş olduğu ekonomik belirsizlikler sebebiyle zor günler geçirdi. Geride bırakmış olduğumuz 2021 yılında Doruk Un olarak biz tüm bu şartlara rağmen hedeflerimizi yakaladık." biçiminde konuştu.

"TEDARİK ZİNCİRİMİZİ DESTEKLEYECEK YATIRIMLAR YAPACAĞIZ"

Geçen yıl kış aylarında Türkiye'nin aldığı yağış miktarı ve iklimsel şartların verimli bir hasat dönemini gösterdiğini aktaran Erbap, kısa dönem hedef ve planlarına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Kısa dönem hedefimiz, tedarik zincirimizi destekleyecek üretim ve lojistik yatırımları yaparak sektördeki gücümüzü daha da derinleştirmek olacak. Buna ek olarak doğru pazar, doğru ürün ve talep doğrultusunda farklı kategorilerdeki un gereksinimlerini yönetmeye dair planlarımızı hayata geçireceğiz."

HEDEFİNDE YÜZDE 10 BÜYÜME VAR

Evsel kullanımdan, fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler  geliştiren Doruk Un, 2021 İSO 500 listesinde de net satışlarda 316'ıncı sırada bulunuyor.  

Geçtiğimiz yılı 1,8 milyar TL ciro ile kapatan şirket, depo, lojistik ve üretim yatırımları ile 2022 yılında yüzde 10 büyüme hedefliyor. 

Editör: Haber Merkezi