Pandemi döneminde büyümesine ve yatırımlarına devam eden As Piliç, yeni yatırımı soğuk hava deposunu devreye aldı.

YENİ DEPONUN KAPASİTESİ 3 BİN TON

Sakarya merkezli firmanın 5 bin metrekarelik kapalı depolama alanı ve 3 bin ton kapasiteye sahip yeni soğuk hava deposu, 5 bin metrekare daha ek kapasite artırımı yapılabilecek ve farklı prosesler için de değerlendirilebilecek şekilde planlandı.

Konuyla ilgili ST Endüstri Medya’ya özel açıklamalarda bulunan As Piliç Fabrika Müdürü Sinan Öztürk, 24 saatte 20 bin koli yani 300 bin kg.’lık işlenmiş ürün şoklayabilme altyapısına sahip depolarının, 3 bin palet yani 300 bin koli şoklanmış ürünü -18 derecede muhafaza edebilecek kapasitesi bulunduğunu söyledi.

“A’DAN Z’YE ÜRÜNÜN İZLENEBİLİRLİĞİNİ SAĞLIYORUZ”

Depolarında dijitalleşmenin getirdiği olanaklardan üst seviyede faydalandıklarını vurgulayan Öztürk, “Yumurtadan tüketiciye kadar ürünün izlenebilirliğini sağlayabiliyoruz. Ürün parti numarası, son kullanma tarihi, üretim tarihi, tonaj, dondurulma tarihi gibi kritik öneme sahip bilgilerin online takibi yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra “ürün muhafaza sıcaklıkları”nı da online olarak takip edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kanatlı sektöründe faaliyet gösteren firma, Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde kurulu fabrikasında damızlık yumurta, yem ve piliç eti üretimi gerçekleştiriyor.

Firmanın başta Irak, Hong Kong, Gürcistan, Azerbaycan, Çin, Japonya, Bosna Hersek, Güney Afrika, Gana, Somali olmak üzere 20 ülkeye ihracatı bulunuyor.