Bugüne kadar hayata geçirdiği çok sayıda ilk ve tek olma özelliğine sahip ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Okyanus Teknoloji, Wipelot Ürün-Yarı Mamul Takip Sistemi ile izlenebilir ve yönetilebilir üretime imkan tanıyor.

Fabrikalarda ve depolarda mamul, yarı mamul, kalıp ve konveyörlerin anlık konumunu, hangi aşamalardan geçtiğini, nerede ve ne kadar süre işlem gördüğünü ve bekleme sürelerini tespit eden Wipelot Ürün-Yarı Mamul Takip Sistemi, zaman kaybını önleyerek verimlilik artışı sağlıyor. 

Fabrikalarda ve depolarda yarı mamul stoklarının kayıtlı göründükleri yerden farklı bir lokasyona yerleştirilmiş olması zaman ve iş kayıplarına yol açıyor.

Üretim takip sistemi sayesinde mamul, yarı mamul, kalıp ve konveyörlerin anlık konumu, hangi aşamalardan geçtiği, nerede ve ne kadar süre işlem gördüğü ve bekleme süreleri tespit edilebiliyor. 

ÜRÜN ARAMAYA SON VERİP VERİMİ ARTIRAN TEKNOLOJİ

Wipelot Ürün-Yarı Mamul Takip Sistemi ile tesis içerisinde takip edilecek kapsama alanları oluşturulabiliyor.

Stokların anlık olarak bulundukları yeri ve tesisteki toplam anlık stok değerlerini tespit eden Wipelot Ürün-Yarı Mamul Takip Sistemi, forkliftlere ve motorlu araç operatörlerine stokların doğru yerini ve en kısa rotayı bildirerek işlerini kolaylaştırıyor.

Bu sayede ürün aramaya son veren Wipelot Ürün-Yarı Mamul Takip Sistemi, zaman kaybını önleyerek verimlilik artışı sağlıyor.

Aynı zamanda forklifte kurulu tablet üzerinden hangi stoktan kaç adet, hangi istasyona veya üretim hattına götürüleceği ve stokların nerden alınacağı gösteriliyor. Ürün hattı, istasyon, forklift ve operatör bazında raporlar alınarak, planlanan ve gerçekleşen üretim planları da karşılaştırılabiliyor. 

HIZLI İŞ EMRİ SAYESİNDE ÜRETİM HATTI KONTROL ALTINDA

Zaman kayıplarının neden ve nereden kaynaklandığını, arızaların hangi sebeplerle ve hangi kanallar nedeniyle ortaya çıktığını anlık olarak bilmeye imkân tanıyan Wipelot Ürün-Yarı Mamul Takip Sistemi, konulan kural ve tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını ve ne oranda çözüm sağladığını izlemeye de olanak sağlıyor.

Forklift ve motorlu ekipmanlar, stok taşıma araçları, hammadde, ürün ve yarı mamul kasaları sisteme entegre edilip izlenebilirken, sistem yetkili kişileri üretim hattında azalan veya biten ham madde ve yarı mamul stokları için önceden uyarıyor.

Bu sayede hızlı iş emri yönetimiyle üretim hattının durmasının ve üretimin yavaşlamasının önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor.