Dünyanın her tarafından uğrayan gemilere sunduğu alt yapı, teknoloji ve güvenlik hizmetleriyle Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı Petlim, şimdilerde uygulmaya aldığı Varlık Yönetimi Sistemi (Asset Integrity Management-AIM) ile terminalin neredeyse 14 bin alt yapı personelini izleyip meydana gelebilecek tehlikeleri tespit edecek.

Petlim Limancılık ve Ticaret A.Ş, SOCAR Türkiye bünyesinin şirketlerinden birisidir. Şirket artık Petlim Konteyner Terminali’nin ikinci bölümünün de bütün izinlerinin alınmasından sonra fonksiyonlarını artırıyor. Alt yapı, teknoloji ve güvenlik uygulamalarıyla kullanıcılarını memnun etmek isteyen terminal, faaliyete geçirdiği Varlık Yönetimi Sistemi (Asset Integrity Management-AIM) projesi ile gücünü ikiye katladı.

“TÜM SORUNLARI KONTROL ALTINDA TUTACAĞIZ”

Uygulamaya aldıkları yeni Varlık Yönetim Sistem'i sayesinde muhtemel alt yapı sorunlarını ortaya çıkmadan tespit edip vakitli müdahala etme şansı elde edeceklerini belirten Petlim Limancılık ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Doğan Çırakoğlu, sistem öncesi neredeyse 14 bin alt yapı personelinin titizlikle incelendiğini söyledi. “Terminalin işletimi ile alakalı tespit edilen bütün sorunları takip edip kontrol altında tutacağız. Bütün limanlarda bakım ve onarım bazlı sistemler yer alıyor. Ancak bu kadar büyük bir Varlık Yönetimi Sistemi sadece petrokimya tesisleri ile rafineriler tarafından kullanılıyor.'' diyen Çırakoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: ''Bu sistemle hem terminalin performansını artırırken hem de tehlikelerin etkilerini önemli bir oranda azaltmayı amaçlıyoruz. Bu sayede yatırımımıza daha proaktif bir yaklaşımla bakabilecek, gereksinim durumunda ise tedbirlerimizi öncede alabileceğiz. Yani, sorun yaşandığında reaksiyon göstermek yerine olası problemleri öngörüp, terminalimizin sağlığını sürekli denetleyeceğiz.”

Petlim Limancılık ve Ticaret A.Ş'yi meydana getiren temel parçalarından birtanesi olan AIM, yine Petlim’e bünyesindeki konteyner terminalindeki alt yapıların belli bir metodoloji ile tehlike bazlı olarak muayenesi ve izlenmesini, böylece de tesisin sorunsuz çalışmasını sağlamayı amaçlıyor. AIM’e ait yazılım sayesinde; belli zamanlarda nelerin kontrol edileceği, alt yapı personelinde nasıl muayene yapacağını çok kolay şekilde izleyebilecek ve muayene sonuçları yine aynı yazılım içinde raporlanabilecek