Omron’un FH kompakt görsel denetim sistemleri ailesi, çok yönlülüğü sadece performansla bir araya getirmekle kalmıyor, paranızın tam karşılığını almanızı da sağlıyor. Bu güçlü bileşim, sıra dışı derecede çok sayıda uygulamada hassas ve güvenilir denetim ve ölçüm elde edilmesi açısından bu ürünleri ideal seçenek haline getiriyor.

FH serisi kontrolörler kapsamlı ürün yelpazesindeki tüm kameralarla uyumludur ve yüksek çözünürlüklü görüntülerle çalışırken bile hızlı işlem olanağı sağlayan güçlü, çok çekirdekli işlemcilere sahiptir. Buna ek olarak tüm modellerde, görüntüler odak dışındaysa ya da hedefler rastgele konumlanmış, döndürülmüş veya üst üste binmiş olsa bile hızlı ve kesin ölçümlerin yapılmasına olanak tanıyan, benzersiz Shape Search III nesne algılama algoritması bulunur.

KONTROLÖR PERFORMANSI SEÇİMİ

FH görsel denetim sistemleri yelpazesinde, şu an için üç kontrolör seçeneği sunulmaktadır: En zorlu uygulamalar için dört çekirdekli işlemcili ultra yüksek hızlı model olan FH-3050, standart uygulamalar için çift çekirdekli işlemcili yüksek hızlı model olan FH-1050 ve yine çift çekirdekli işlemciye sahip olan ve kapsamlı işlevsellik gerektirmeyen uygulamalar için cazip fiyatlı bir seçenek sunacak şekilde tasarlanan FH-L550. 

ETHERNET/IP VE ETHERCAT

Her tür otomasyon sistemiyle kolayca entegre edilebilmesi için FH kontrolörleri Ethernet/IP bağlantılarını destekler. FH-3050 ve FH-1050 modelleri 500 µS'e kadar kısa iletişim döngü süreleri sağlayan EtherCAT protokolünü de destekler ve iletişim döngüsüyle senkronize hareket kontrolünün uygulanması olanağı da sunar.

ÇOKLU HAT İŞLEME

FH-3050 ve FH-1050 modellerinin bir diğer avantajı da çoklu hat işleme olanağı sunmalarıdır ve bu olanak daha önce çok sayıda kontrolör kullanılmasını gerektiren bazı uygulamalarda, tek bir kontrolör kullanılarak önemli maliyet tasarrufları sağlanabileceği anlamına gelir.

YENİ GELİŞTİRİLEN ÖZGÜN YAZILIM

FH serisindeki görsel denetim kontrolörleriyle birlikte sunulan yeni geliştirilen özgün yazılım, kontrolörlerin kurulmasını ve kullanılmasını kolay ve kullanışlı bir hale getirir. İşletim öğeleri kullanıcı gereksinimlerine uygun hale gelecek şekilde istendiği gibi düzenlenerek ve uygulama için gerekli olmayan düğmeler ve diğer öğeler kaldırılarak işletim ara yüzü özelleştirilebilir. Yazılım, tasarımcı ve son kullanıcı için tamamen farklı ara yüzler de sağlayabilir. Ayrıca görüntü filtreleme ve aşırı hassas hizalama gibi işlevler için entegre kitaplıklar sağlanarak karmaşık görevler için dahi yapılandırma basitleştirilebilir.