Dünya çapında lider malzeme taşıma çözümleri sağlayıcısı olan Interroll Group, şirketlerin sistem entegratörlerine ve tesis kurulumu yapan kuruluşlara yönelik çalışmalarda bulunuyor.Markanın son çalışmalarını ve sunduğu çözüm önerilerini Satış Müdürü Sinan Doğru ile konuştuk. 

INTERROLL Lojistik,  hangi sektör ve alanlarda müşterilerine çözüm sağlıyor?

Interroll, kısaca intralojistik olarak adlandırdığımız tesis içi lojistik sektöründe faaliyet göstermektedir. Tesisten kastımız; fabrikalar, depolar, transfer merkezleri, havaalanları vb. gibi alanlardır. Ürünlerimizi kullanan sektörler arasında gıda, lojistik, havacılık, beyaz eşya, otomotiv başta gelmektedir.

Kullanıcılar sizin çözüm ve uygulamalarınızı tercih ettiklerinde ne tür avantajlar sağlıyor, üretim süreçleriniz ile ilgili bilgi verir misiniz?

Interroll ürünlerini geliştirme aşamasında üç şeye özellikle önem verir: 1.Kullanıcı dostu olması, 2.Bakım gerektirmemesi, 3.Yüksek verimlilik ve enerji tasarrufu. Bir ürünün müşteri tarafından benimsenmesinin ilk şartlarından biri ürünün montaj ve kullanım rahatlığıdır. Müşterilerimiz bu sayede ürünlerimize kolayca adapte olur. Diğer taraftan ürünlerimizin periyodik bir bakım gerektirmemesi; hem bakım için harcanan zamanın önemli ölçüde azalması, hem de bakım maliyetlerinin sıfırlanması bakımından işletmeler için büyük avantaj yaratmaktadır.

Tabi en önemli konulardan biri de enerji tüketimi. Ülkemiz enerjide %72 gibi yüksek bir oranda dışa bağımlı bir ülke. Dövizdeki küçük oynamalar ülkemizin enerji tüketim faturasını önemli ölçüde artırıyor. Avrupa’daki firmalar bu konuya çok önem verilirken, Türkiye’de şu ana kadar birkaç firma dışında ikinci planda kaldı. Fakat yakın gelecekte firmaların birinci önceliği haline geleceğini tahmin ediyorum.

2019 yılında sektöre sunacağınız yeni ürün ve hedefleriniz arasında neler bulunuyor?

Bu yıl öncelikle yeni DC Platform ürün grubumuzu müşterilerimizle buluşturduk. İlk olarak Şubat ayında Almanya’daki Logimat fuarında sergilenen ürünlerimiz Türkiye’de de büyük ilgi gördü. Platformun özelliği birkaç tamamlayıcı ürünü bünyesinde bulundurması diyebilirim. Bu ürünler arasında RollerDrive olarak bilinen içten tahrikli DC motorlu rulolar, kontrol kartları ve güç üniteleri mevcut. 32 watt gücündeki içten tahrikli motorlu rulomuz artık 20 watt, 35 watt ve 50 watt olarak 3 farklı güçte üretilmektedir.

Diğer önemli bir yenilik, motorların ve kontrol kartlarının analog ve bus olarak iki farklı ara yüzde üretilmesidir. Bus ara yüz sayesinde motor üzerinden sıcaklık, dur kalk sayısı, toplam çalışma süresi gibi veriler PLC’ye aktarılabilir. Bu özellik önleyici bakım kolaylığı sağlar. Ayrıca robotlu uygulamalarda pozisyonlama özelliği sayesinde milimetrik hassasiyette operasyonlar yapılabilir.
Diğer bir yeni ürünümüz de MPP (Modular Pallet Conveyor Platform) adını verdiğimiz palet konveyörleri serisidir.

Bu ürün grubunda da rulolu ve zincirli konveyör ve döner tablalar mevcut olup, 1200 kg.a kadar yükler taşınabilmektedir. Konveyörler yerden 350 mm. yüksekliğe kadar konumlandırılabilmekte olup, saatte 150 palet elleçleme kapasitesine sahiptir.
Bu yılın birinci çeyreğinde üretimine başladığımız bir ürünümüz de spiral konveyör. Bazı projelerde özellikle katlar arası ürün iletimini kolaylaştıran bir ürün. Bu yıl Tüyap Beylikdüzü’ndeki CeMAT 2019 fuarında sergilediğimiz ürünümüz büyük ilgi gördü.

40 milyon avro’luk fabrika yatırımınızdan bahsedecek olursak,  süreç nasıl işliyor hangi aşamadasınız?

Yatırım kararı geçtiğimiz yıl alınmıştı. Şu anda Almanya’nın güneyinde Karlsruhe kenti sınırları içindeki Kronau’da 15.000 metrekarelik bir alanda inşaat devam ediyor. 2020 sonuna doğru üretime başlanacak. Burası bizim Modüler Konveyör Platformu’muzu (MCP) yüksek teknolojiyle üreteceğimiz bir teknoloji merkezi olacak. Sinsheim kentindeki mevcut fabrikamızın da kapasitesi artırılarak Cross Belt Sorter (yüksek hızlı ürün ayırıcı) üretimine devam edilecek. Böylece yapılacak yatırım ile hem konveyörlerimizin hem de sorter ürünümüzün üretim kapasitesi iki katına çıkmış olacak.