Tetra Pak Sürekli İyileştirme Müdürü Nisa Bertan, depolarında operasyonel süreçleri hızlandırmak ve doğru sevkiyatı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmalara değindi.

Bertan, bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Tüm üretim hatlarımız, S7 400 ve S7 300 Programlanabilir Mantıksal Kontrolörler (PLC) ve WinCC Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (SCADA) sistemleri ile kontrol ediliyor. Ayrıca kullandığımız bir MIS sistemi ile tüm üretim makinalarındaki ana üretim parametreleri de takip edilerek, her üretim makinasının performansı ve kayıpları alt kod bazında (arıza, kısa duruş, set-up vb.) izleniyor ve aynı platform üzerinden gerçek zamanlı olarak üretim planlaması yapılıyor.

Bunun yanında kullandığımız bir ERP programının modülleri fabrikamızın tüm departmanları tarafından etkin olarak kullanılmakta olup, süreçlerimiz bu platform üzerinden takip ediliyor ve ardından raporlaması yapılıyor.

Ana üretim makinaları olan baskı, kaplama ve kesme makinalarımız da, Programlanabilir Mantıksal Kontrolör (PLC) ve Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (SCADA) ile kontrol ediliyor.

Bunların yanında, ürün kalitesini sürekli kontrol altında tutan kalite bariyer sistemlerimiz mevcut. Baskı makinasında üretilen ürünün referans dizaynına göre uygunluğunu sürekli kontrol eden, sapma anında bilgi veren Futec ve kaplama makinasında iç ve dış kaplamada yüzey kontrolü yapan Lasor ve ADS yazılımlarını ve donanımlarını kullanmaktayız."