En son 2017'nin sonunda MNG Kargo’da “Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” olarak çalışan Boran Uzun, piyasanın en güçlü firmalarından biri olan MNG Kargo'yu başarılı bir dönüşüme hazırlıyor.

Köklü değişimlerin yalnızca firma bünyesinde MNG Kargo'da olmayacağını, sektördeki doğruları yeniden yazarak öncülük edeceklerini belirten Boran Uzun ayrıca, “Neredeyse 9 bin 500 personelimizle değişimin heyecanını yaşamaya başladık. Günümüzde artık dijital çağı yaşıyoruz. Bu noktada tam zamanında ve hatasız ulaşım en mühim anahtar konuların başlında geliyor. Büyütmekte olduğumuz teknoloji ve uygulamalarla basitçe gönderi imkanı ve ödeme alternatifleri sunarak kullanıcı memnuniyetini en üst seviyeye taşıyacağız. Firmamızda artık ‘patron’ e-ticaret ve KOBİ müşterileri başta olmak üzere tüm kullanıcılarımız ‘kral’ ise evinde ya da ofisinde kargosunu bekleyen kişiler yani alıcılardır.” dedi.

DENEYİM FARKI

MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü görevine atanan Boran Uzun, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. Lisansüstü öğrenimini Insead’de yapan Uzun iş hayatına ise 2001 senesinde Procter&Gamble’da adım attı. P&G Almanya, ABD ve Türkiye’de farklı işleri üstlenen Boran Uzun son olarak MNG Kargo ailesine katılmadan önce de 6 sene kadar Turkven yatırımı olan Domino’s Pizza Eurasia Grup’ta Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’den sorumlu Tedarik Zinciri, Satın Alma ve Yatırımlar Direktörü görevini üstleniiyordu.