PTT AŞ, sürdürülebilir, doğayla uyumlu, daha temiz ve daha yeşil Türkiye anlayışı doğrultusundaki çalışmalarını sürdürürken, firmanın bu çerçevedeki hedefleri arasında 2030 yılına kadar araç filosunun yüzde 40'ını elektrikli hale getirmek bulunuyor.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARIYLA ÇALIŞAN ARAÇLARA İLGİ ARTIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, çevre sorunlarında önemli bir yere sahip hava kirliliğinin en ciddi sebeplerinden biri olarak araçlarda kullanılan fosil yakıtlar gösteriliyor. Egzozlardan çıkan emisyonlar gün geçtikçe hava kalitesini düşürüyor.

Elektrikli araçların motorlarında fosil yakıtlara ihtiyaç duyulmazken, çevre dostu araçlar, şarj edilebilen bataryaları ile hem doğal kaynakları tüketmiyor hem de atmosfere zararlı gaz salımında bulunmuyor.

Bu nedenle çevre ve hava kirliliğinin azaltılması adına tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alternatif enerji kaynaklarıyla çalışan araçlara yönelik ilgi artmaya devam ediyor.

ARAÇLARIN ENERJİ MALİYETİ 7 KAT DAHA AVANTAJLI

Bu doğrultuda sıfır emisyonlu ve karbon salımı sıfır olan elektrikli araçların ve elektrikli skuterların yaygınlaşması için çalışmalar gerçekleştiren PTT AŞ, sektördeki çevre odaklı dönüşüme rehberlik ediyor.

Yakın zamanda filosuna yeni elektrikli araçları dahil ederek, sektör içinde üstlendiği misyona uygun faaliyetlerini sürdüren şirketin, kullandığı elektrikli araçların enerji maliyeti de diğer araçlara kıyasla 7 kat daha fazla avantaj sağlıyor.

HIZLI ŞARJ ÖZELLİĞİYLE ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Firmanın hizmetleri arasında bulunan kargo taşımacılığında kullanılmaya başlanan elektrikli araçlar, 4 ile 9 saat arasında şarj edilebilme özelliği sayesinde zamandan tasarruf sağlıyor. Bu araçlar düşük şarj maliyetiyle de öne çıkıyor. Araçlar, tam dolu şarjla 220 kilometre mesafe kat edebiliyor. 

Çevre odaklı adımlarına devam eden ve dönüşüme 5 elektrikli araç ile başlayan firmanın hedefi ise, 2030 yılına kadar araç filosunun yüzde 40'ını elektrikli hale getirmek. 

HIZI SAATTE 55 KM'YE KADAR ÇIKIYOR

Kargo ve e-ticaret taşımacılığında çevre dostu yeni bir dönemi başlatan elektrikli dağıtım araçları, kullanışlı tasarlarımı sayesinde en dar sokaklarda dahi yol alabiliyor.

İki farklı hız moduna sahip, pratik yükleme ve boşaltma işlemleri yapılabilmesine olanak tanıyan söz konusu araçların hızı saatte 55 kilometreye kadar çıkabiliyor. (AA)

KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR