Mutlular Transport, 2016 yılından bu yana sadece Renault Trucks çekici alımları ile filosunu güçlendirirken bu kapsamda son olarak yeni yatırım yaptığı ilk 5 aracını teslim aldı.

25 ARAÇ DAHA TESLİM ALACAK

Filosuna 2021 yılında toplamda 30 adet Renault Trucks T480 4x2, E6 Yüksek Kabin ve retarderli çekici katacak olan firma, yeni alımlarla birlikte filosundaki Renault Trucks çekici sayısını da 90 araca ulaştırmış olacak.

Anlaşmanın ardından gerçekleştirilen teslimat törenine, Renault Trucks Bölge Müdürü Tolga Aykaç, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ve Genel Müdürü Mesut Süzer ile Renault Trucks Finansal Hizmetler (RTFS) Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak katıldı.

Mutlular Transport Kurucu Ortakları Mutluhan Akan ve İsmail Akan’a yeni araçlarını Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delephine tarafından teslim edildi.

"MESLEKTAŞLARIMIZA REFERANS VERİYORUZ"

Teslimat töreninde araçlar hakkında bilgiler veren Mutlular Transport Kurucu Ortağı Mutluhan Akan, "Şirketimizi, sektörümüzde farklılaştıran en önemli konu; tüm Avrupa ve Asya’yı kapsayan rota çeşitliliğimiz ve hareket kabiliyetimiz. İngiltere-Hong Kong, Hollanda-Kazakistan ve Portekiz-Afganistan gibi uzun ve zorlu hatlarda aktarmasız gerçekleştirdiğimiz taşımacılık çözümleri ile diğer oyunculardan farklılaşıyoruz. Bu kadar zorlu güzergahlarda önceliğimiz, araçlarınızın verimliliği ve dayanıklılığı oluyor. Yaklaşık 6 yıldır Renault Trucks çekicileri kullanıyoruz. Araçlarımız ve sunulan toplam çözümleri, operasyonlarımızı hem kolaylaştırıyor hem de değer katıyor." ifadelerini kullandı.

Diğer araçlara göre markanın araçlarıyla 2-3 puanlık yakıt tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Akan, "Toplam yıllık km’lerimiz göz önüne alındığında işletme giderlerimiz için oldukça yüksek bir yakıt tasarrufu anlamına geliyor. Bu açıdan da her zaman Renault Trucks araçlar için meslektaşlarımıza referans veriyoruz” dedi.

"YILI BÜYÜME İLE TAMAMLAYINCA YATIRIMA KARAR VERDİK" 

Covid-19 pandemisi sürecinde lojistik sektörünün dünya genelinde öneminin anlaşıldığını, zor başlayan dönemin sektörün iş hacmini artırarak devam eden bir sürece evrildiğini ifade eden İsmail Akan ise, firmalarında gelişmelerle ilgili şöyle konuştu:

"Araç parkımızın çeşitliliği ve güçlü altyapımız sayesinde büyüme de kaydettik. Pandemi sürecinde ADR’li taşımacılığa yönelik yüksek bir talep gördük. Eğer altyapımız uygun olmasa bu operasyonları başarı ile tamamlamamız mümkün değildi. Filomuzun farklı yüklere yönelik yüksek donanımı, hareket kabiliyetimiz ve iş ağımızın genişliği nedeniyle 2020 yılını, bir önceki yıla göre yüzde 40’lık bir büyüme ile tamamladık. Bu yönde de yeni araçlarımıza yatırım yapma kararı aldık."

"REFERANS OLARAK ÖNERMELERİ OLDUKÇA KIYMETLİ"

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine de Mutlular Transport’un araçların yanı sıra satış sonrası hizmetler, servis sözleşmeleri ve finansal hizmetler dahil tüm çözümlerini kullanmalarından ötürü memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Araç özellikleri ve teknolojilerinin yanı sıra müşterileri ile kurdukları uzun vadeli, açık iletişimleri sayesinde markalarını farklılaştırdıklarını kaydeden Delepine, "Mutlular’ın araçlarımız ve sunduğumuz toplam hizmetlerden, meslektaşlarına referans olarak önerecek kadar memnun olmaları bizler için oldukça kıymetli." dedi.

Renault Trucks Finansal Hizmetler Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak ise törende yaptığı konuşmasında, 49 ülkede faaliyet gösterdiklerini, 2005'ten beri “yatırım malı finansmanı” destekleriyle Türkiye’de yatırım gerçekleştiren sektörlerin iş ortağı olarak kesintisiz hizmet sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

Mutlular firmasının çok geniş bir rotada nakliye hizmeti veren nadir firmalar arasında yer aldığını hatırlatan Çolak, "RTFS olarak şimdiye kadar 62 adet Renault Trucks çekici finansmanı gerçekleştirdiğimiz Mutlular Transport’un, 2021 ve sonrası planlamakta olduğu araç yatırımları için ortak çalışmalarımızı sürdürmek, firmanın büyüme stratejilerini destekleyecek finansman alternatiflerini sunmaya devam edebilmeyi diliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.