Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Mars Logistics, yeni bir yatırıma imza atarak doğa dostu taşımacılık modeli olan intermodal taşımacılığında, mevcut hatlarına yeni bir hat daha ekledi.

HAFTADA 3 KEZ SEFER DÜZENLENECEK

Kurulduğu günden beri toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden firma, 2012'den bu yana faaliyetine devam ettiği Bettembourg ve Duisburg intermodal hatlarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye- Çekya arası hizmet verecek hat ile haftada 3 kez gidiş-dönüş seferi gerçekleştirecek ve toplam 216 ekipman taşınacak. 

"YENİ ROTAYLA MÜŞTERİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ"

Söz konusu modelin avantajlarını anlatan Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, “Optimum süre, maksimum çevrecilik sloganıyla hayata geçirdiğimiz ve başarıyla yürüttüğümüz Intermodal taşımacılık, karbondioksit salınımını azaltması, güvenli oluşu ve tek seferde taşınan yük miktarının fazla olması sebepleriyle tercih ediliyor.” diye konuştu.

Halihazırda devam eden Halkalı-Duisburg ve Trieste-Bettembourg Intermodal hatlarından sonra yeni faaliyete geçen Halkalı-Kolin hattıyla ilgili bilgiler veren Günhan, Türkiye-Çekya arası hizmet verecek hattın haftada 3 gün gidiş-dönüş seferleri gerçekleştireceğini ifade ederek termin süresinin terminalden terminale 96 saat olduğuna dikkat çekti.

Sundukları hizmetleri her zaman üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını, toplumsal sorumluluklarının bilinciyle doğa dostu taşımacılık sistemleri doğrultusunda yeni hizmetler geliştirdiklerini kaydeden Günhan,  "Halkalı-Kolin hattımızla, Mars Logistics güvencesiyle uzun yıllardır verdiğimiz Intermodal hizmetimize yeni bir rota daha ekleyerek müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz." şeklinde konuştu.

"YILLIK 1,5 MİLYON AĞACI KURTARIYORUZ"

Firma olarak 2012'den bu yana söz konusu model ile hizmet verdiklerini ifade eden Günhan, karayolu taşımacılığına göre daha az karbon salınımına imkan veren model ile hizmet sunan hatlarıyla yılda ortalama 1,5 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçtiklerine vurgu yaptı.

"YENİ DEMİRYOLU YATIRIMLARIMIZ YOLDA"

Müşteri taleplerini karşılamanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Günhan, Türkiye’nin önde gelen otomotiv ve yedek parça üreticileri başta olmak üzere beyaz eşya, sağlık, tekstil sektörlerinin önde gelen şirketlerinin söz konusu güzergahta intermodal taşımacılığa yoğun ilgi gösterdiklerini ve talep doğrultusunda bu hattı açtıklarını dile getirdi.

Söz konusu taşımacılık modeline yatırım yapmayı sürdüreceklerini aktaran Günhan, başta çevre olmak üzere birçok konuda avantaj sağlayan modele önümüzdeki dönemde daha fazla odaklanacaklarını ifade ederek "Üzerine çalıştığımız ve ilerleyen zamanlarda açıklayacağımız yeni demiryolu yatırımlarımızın olduğunu mutlulukla söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

DEĞERİ NE KADAR?

Toplamda 15 milyon avroluk özmal vagon ve swapbody yatırımı gerçekleştiren firma, tüm organizasyonun yönetilmesini sağlıyor.

Türkiye-Çekya Intermodal taşımacılık sisteminde Türkiye’deki çeşitli noktalardan alınan malların yüklendiği konteynerler, Halkalı-Kolin arasında tren seferleri ile taşınacak.

Çekya'nın yanı sıra Polonya, Doğu ve Güney Almanya, Avusturya ve Slovakya gibi ülkelere de hizmet sunulacak taşıma kapsamında 45’lik swapbody ve konteynerlerle taşıma işlemi yapılacak.