E-ticaret perakende sektöründe büyük ilerlemeler kaydediyor ve tüketici davranışlarını giderek daha fazla belirliyor. İç lojistikte, ilgili uygulamalar için ilgili gereksinimlere göre optimize edilmiş sensör çözümleri bu noktada en önemli bileşeni oluşturuyor. Daha fazla verim, çabukluk ve esnekliğin yanı sıra mekanın daha verimli kullanılması, daha sürdürülebilir kaynak kullanımı ve benzeri işlevlere yönelik önemli eğilimlere cevap vermek önemli…Leuze electronic Satış Direktörü Wolfgang Peisker “Sensörlerin gerçekleştirmesi gereken işlevler açısından mekiklerin taşıma hatlarında mı yoksa yüksek raflı depolarda mı kullanıldığı ya da konvansiyonel yüksek raftan sürekli konveyörlere; teleferik hatlarından vinçlere veya sürücüsüz taşıma sistemlerinin hangisinin kullanıldığına bakılmaksızın, siparişlerin toplandığı noktaya kadar uygulamalar çok benzerdir.” dedi. 

MODERN MEKİKLERİ ÖRNEK ALAN ÜST DÜZEY SENSÖR ÇÖZÜMLERİ

Peisker “Özellikle modern mekik çözümlerinde iç lojistik uygulamalarının sensörlere yüklediği artan talepler belirgindir.” diyor. Enerji tüketimi açısından da kaynak dostu olan mekikler son derece esnek ve dinamiktir. 

Leuze electronic’in 10 serisi optik mesafe sensörleri; dinamizm, hassasiyet ve her şeyden önce yüksek esneklik ile ilgili talepleri ve ayrıca kompakt tasarım ve basit kullanımla ilgili talepleri karşılıyor. Bu özeliğiyle ile aAkıllı sensör çözümlerine de örnek teşkil ediyor. Renk, malzeme, yüzey ve algılama açısındaki yüksek nesne toleransına sahip olan bu ürün, mesafe ölçüm ve anahtarlama sensörünü son derece güvenilir ve hassas kılıyor. Yüzey ister ahşap, metal veya plastik gibi organik yüzeyler olsun isterse mat, derin siyah veya parlak yeni ODS 10 ve HT 10 master sabit anahtarlama noktası ile hemen hemen her zorluğun üstesinden geliyor. Değişen çevresel koşullarda veya değişen malzemelerle ve hatta tam olarak dik hizalanmamış veya hızla taşınan nesnelere çeşitli tespit açılarıyla bile güvenilir şekilde çalışıyor. Sonuç olarak, tespit hataları önlenir ve karmaşık yeniden ayarlama işlemi ortadan kaldırıyor.

MAVİ LAZER SAYESİNDE YÜZDE 50 YÜKSEK ALAN DERİNLİĞİ

Peisker “İletişim, iç lojistik alanında giderek tanınan Endüstri 4.0 için de moda bir kavramdır.” diye ekliyor. Burada atıfta bulunduğu nokta, Owen/Teck’in ‘sensör topluluğunun’ entegre bağlantı veya kullanılabilirlik kontrolü olarak tanımladığı şeydir. Bunlar özellikle bahsi geçen barkod sistemlerinin yanı sıra veri iletimi fotoelektrik sensörlerinin, aynı zamanda seri 10 modelleri gibi diğer anahtarlama veya ölçüm sensörlerinin liderlik eden bir rol oynamasını sağlayan işlevlerdir. Birkaç yıldır, Leuze electronic, birçok sensörünü Profibus, Profinet, Ethernet IP veya IO-Link gibi endüstriyel arayüzlerle donatıyor. Sadece işlem bilgilerinin aktarılmasına izin vermekle kalmıyorlar. Ayrıca zarif yapılandırma olanakları sunuyor ve tanılama verilerini iletiyorlar. Bu veriler, örneğin, sistemde veya cihazda zayıf noktaların (kirlenme, yanlış hizalama, kod okunabilirliği gibi) erken tespit edilmesine izin vermek için ön arıza mesajlarının verilmesini sağlar. Sonuç olarak, sistemler daha verimli ve daha hedefli bir şekilde korunabilir ve beklenmeyen duruş sürelerinden kaçınılabilir. Peiker “Bu fonksiyonlar sensör sistemini dışarıya doğru daha şeffaf hale getiriyor. Dördüncü sanayi devrimine giden yolda iç lojistik uygulamalarını destekliyor.” diyerek özetliyor.