Yeni ekonomi de denilen, e-ticarete, geleceğin ekonomisi gözüyle bakılıyor.
 Bilinen sınırları kaldıran ve dünyaya açılan kapı olarak nitelenen e-ticarette KOBİ’lerde yerini alabilsin, e-ihracat ile ekonomiye katkıda bulunsun diye, GittiGidiyor’un projesinin son ofisini Erzurum’da açtı.

KOBİ EĞİTİMLERİ NEREDE?

E-ticaret devi, Türkiye’de yedi bölgede eş zamanlı KOBİ’lere, e-ticaret ve e-ihracat eğitimi vermek üzere yola çıktığı projesinin son ofisini de açarak, derslere başladı.
KOBİ’lerin yeni ekonomiye (e-ticaret) adapte olup, bir yandan işlerini büyütürken, öteki taraftan, elektronik ortamda ihracatı da öğrenmeleri için kolları sıvayan, Türkiye’nin ilk canlı pazar yeri sitesi, yedinci bölgede de ofisini açarak, projesinin ilk aşamasını tamamlamış oldu. Ardından, eş zamanlı olarak Türkiye’nin yedi bölgesinde, elektronik ortamda ticaretin ve ihracatın yol haritasını anlatan dersler için start verildi.
Proje kapsamında, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Samsun ve Gaziantep’te, “Geleceğim E Ticaret” projesinin ofislerini kuran, e-ticaret sitesi, Erzurum’daki son ofisle, projesinin birinci aşamasını tamamladı.
2017 yılında 600 civarında KOBİ’yi, e-Ticaret sistemine alan, e-ticaret devi, bu sayıyı 2018 yılı tamamlanmadan, 2 bin 600’ün üzerine taşıdı.
GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, Türkiye’nin tüm bölgelerindeki KOBİ’lere temas etme projesinin, Erzurum ofisi ile aşıldığına işaret etti. TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı da olan Kantarcı, kısa zamanda, büyük bir yol aldıklarını ifade ederken, site bünyesinde mağaza açan KOBİ’lere sunulan  bazı avantajları şöyle anlattı:

KOBİ’NİN E-TİCARET AVANTAJLARI NEDİR?

• E-ticaret sitesinde mağaza açan KOBİ’ye ilk 1 yıl ücret alınmıyor.
• Eğitim, ihracat gibi konularda 360 derece destek ve mentörlük veriliyor.
• Her KOBİ’ye özel bilgisayarlı uygulamalı atelye çalışmalırı veriliyor.
• KOBİ’lerin, müşterilerine, öncelikli hizmet veriliyor