Yeni girişimlerin yeşermesi ve gelişmesi için aralıksız çalışan Hepsiburada, Big Bang Start-up Challenge 2018’de bir e-ticaret girişimi olan Akıllı Magnet’e 50.000 TL değerinde ödül verdi. Akıllı Magnet ekibi ödülünü, Big Bang Start-up Challenge’da, Hepsiburada Uluslararası Ticaret ve Özel Projeler Grup Direktörü Yaman Alpata’dan teslim aldı. E-ticaret müşterilerinin hayatına olumlu etki edecek ve onların alışveriş deneyimlerini daha ileri seviyeye taşıyacak çözümler için çalışan Hepsiburada, Akıllı Magnet girişiminin de sektöre bu doğrultuda katkı sağlayacağını belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Hepsiburada Uluslararası Ticaret ve Özel Projeler Grup Direktörü Yaman Alpata “Hepsiburada olarak 2017 yılından bu yana İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi girişimcilik ekosistemi içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız iş birliği sayesinde, e-ticarette müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak, onlara sunduğumuz hızlı, pratik ve güvenilir alışveriş deneyimini daha da geliştirecek yeni fikir ve hizmetlere destek sağlıyoruz. Ürettiğimiz ve desteklediğimiz teknoloji ve yenilikçi çözümlerle e-ticaret sektörünün gelişimine sürekli yatırım yapıyoruz. Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü olarak bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlanan etkinlikler arasında yer alan Big Bang Start-up Challenge’da konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp ‘’Big Bang ile özel sektör kuruluşlarını hibe ve ödül vermeye, yatırım yapmaya davet ederek girişimcilik ekosistemini büyütmeye çalışıyoruz. Sayısı her yıl artan ana paydaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Bir de çağrı yapmak istiyorum; gelin bu iş birliğine katılın. Daha büyük bir aile olalım. Daha fazla girişimciyi başarıya ulaştırmak için hepinizin katılımına ihtiyacımız var.’’ şeklinde konuştu.

AKILLI MAGNET NEDİR?

Akıllı Magnet, tüketicilerin telefonlarına yeni bir uygulama indirmesine gerek kalmadan sadece telefonlarını buzdolabı magnetlerine dokundurarak sipariş verebilmelerine olanak sağlıyor.