GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI

Dinçer Lojistik tarafından yerli start-up’ları ekosisteme kazandırmak amacıyla düzenlenen Demo Day’de finale kalan 12 iş fikrinden final oturumu sonucunda kazanan üç iş fikri belli oldu.

KAZANANLAR SEÇİCİ KURULUN OYLARIYLA BELİRLENDİ

Tedarik zinciri, robotik, mobilite, perakende, yapay zeka gibi çeşitli alanlara hitap eden iş fikirleri final oturumunda kıyasıya yarıştı. 

Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer ve  üst düzey yöneticilerinin yanı sıra  Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fark Labs Kurucusu Ahu Serter, Getir10 CEO’su Hatice Evren, N11.com Yönetim Kurulu Danışmanı Hakan Kırımlı, Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, Strateji ve İş Geliştirme Danışmanı Arda Berkay Çağın'dan oluşan jüri üyeleri kazananları değerlendirme toplantısında oylama yöntemiyle seçti.

SİPARİŞLERİN 3 KAT VERİMLİ TOPLANMASINI SAĞLIYOR

Buna göre otonom robotlarla e-ticaret, perakende ve endüstriyel alanlardaki mobilite sorunlarına çözüm getiren Advoard Robotics birinciliği elde ederek 25 bin TL’lik ödüle layık görüldü. 

İş fikrini sunan İEÜ Mekatronik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde Dr. Öğretim Üyesi olan Asst. Prof. Pınar Oğuz Ekim kadın girişimci olması yönüyle de tebrik edildi. Advoard Robotics, geliştirdiği taşımacılık robotları ile depolarda siparişlerin 2-3 kata kadar daha verimli olarak toplanmasını sağlıyor. 

E-MOBİLİTE AR-GE FİRMASINDAN PAYLAŞIM PLATFORMU 

Yarışmada kendi araç paylaşım platformunu kurmak isteyen girişimci ve işletmelere, e-scooterlar, son kullanıcı mobil uygulamaları, yönetim modülleri ve operasyon uygulamaları ile birlikte anahtar teslim iş modeli sunan Hergele, ikinci olarak 15 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Sunumunu Burgay Çağlar’ın yaptığı Hergele, e-mobilite Ar-Ge firması ve paylaşım platformu olarak öne çıkıyor.

SATIN ALMA SÜREÇLERİNİ DİJİTALE TAŞIDI

Yarışmada, üçüncülüğü kargo ve navlun satın alma süreçlerini online sistemlere taşıyan Navlungo 10 bin TL ile ödüllendirildi.

Sunumunu İsa Korkmaz’ın gerçekleştirdiği Navlungo, sunduğu tüm dijital hizmetlerle zamandan ve maliyetten tasarruf edilmesini sağlıyor, yüksek kalitede sunduğu planlama ve gönderi takip imkanlarıyla beraber müşterilerin işlerini katma değerli bir iş modeline çeviriyor.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAKLAR"

Yarışmanın final oturumunda söz alan Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri Demo Day dolayısıyla heyecanlı olduklarını dile getirdi. Covid-19'un etkisiyle değişimlerin yoğun ve oldukça hızlı olduğunu aktaran Mustafa Dinçer, "Dijitalleşme konusunda birçok hazırlık zaten yapılmıştı. Fakat rekabet açısından önemi daha iyi anlaşıldı. Tüketici açısından dijitalleşmeye yönelik, hizmet kalitesine yönelik, şeffaflaşmaya yönelik taleplerin çok fazla arttığı bir dönemden bahsediyoruz. Doğal olarak lojistiğin de bu dönemde kendini yenilemesi, hizmet verdiği alanlarda yeni yaklaşımlar benimsemesi bir kat daha önemli hale geldi." diye konuştu.

"Lojistiğin geleceğinde rota yeniden oluşturuluyor" sözünü sıklıkla kullandıklarını, "rota oluşturmak" terminolojisini sektörde fazlasıyla kullanıldığını kaydeden Mustafa Dinçer, "Teknolojiyi merkezine alan, çok saygı duyduğum, çevik, yenilikçi fikirlere sahip start-up’lar ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak. Yani, ülkemizin geleceği ile ilgili, dünya rekabetinde bulunduğu pozisyonu netleştirmesini ve güçlendirmesini sağlayacaklar." dedi.

"YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Lojistik sektörünün hak ettiği öneme yeni ulaştığını Dinçer, yapılan dijitalleşme atılımlarının, yatırımların kilit öneme sahip olduğunu ancak bunun bir ekosistem yönetimi olduğunu dile getirdi.

Söz konusu ekosistemde start-up’larla birlikte hareket etmenin değerine diikat çeken Mustafa Dinçer, "2020 yılı itibariyle şirket olarak çok önemli bir stratejik adım attık ve lojistik sektörüyle ilgili start-up’lara yatırım yapma kararı aldık. Şu ana kadar da 2 yatırımımız bulunuyor. Bunu da sürdüreceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.