DHL Supply Chain (DSC) Türkiye, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde, Ar-Ge merkezi çalışmalarında üniversitelilerle ürün ve süreç geliştirme projeleri gerçekleştiriyor.

DEPO VE NAKLİYE OPERASYONLARINA YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Bu kapsamda firma, Nesnelerin İnterneti, Fiziksel ve Yazılımsal Robotlar, Data Analytics, AGV’ler ve ARVR (Augmented Reality, Virtual Reality) başta olmak üzere, teknoloji konularında Ar-Ge merkezinde önemli çalışmalar yürütüyor.

Bu alanlarda müşterilerinin depo- nakliye operasyonlarına yönelik inovatif yaklaşımlarla, ürün ve süreç geliştirme projeleri çalışan firma, projelerine sıklıkla dahil ettiği üniversite iş birlikleriyle, ülkemizde eğitimini sürdüren genç beyinlere önemli fırsatlar veriyor.

TEKNOLOJİSTİK FİKİR YARIŞMASI ÖNEMLİ BİR PLATFORM OLDU

İş birliklerini farklı kurumlarla hayata geçiren şirket, AGV ve AI Land konularında İTÜ, Automated Inventory Control Robots ve drone geliştirme konusunda Yıldız Teknik Üniversitesi ve VR/AR Platform’da Bahçeşehir Üniveristesi ile ortaklaşa çalışıyor.

Ar-Ge'nin yanı sıra farklı alanlarda da üniversiteler ile iş birliğine devam eden firma, daha önce 2019 ve 2020 yıllarında düzenlediği Teknolojistik Fikir Yarışması'na 65 üniversiteden 441 öğrenci katılırken, 60 proje başvurusu yapıldı.

Firmanın 2021 yılında üçüncü kez organize edeceği yarışma, öğrencilere kendilerini gösterebilmeleri açısından önemli bir platform imkanı sağladı.

AKADEMİ İLE ORTAK ÇALIŞMALARINI GENİŞLETİYOR

Bu faaliyetlerin haricinde Sabancı Üniversitesi ile "Ramp Reservation", Koç Üniversitesi ile "Yard Management Tool" ve Bilkent Üniversitesi ile "Layout Optimization" konularında ortak bitirme tezlerinde yer alan şirket, Marmara ve Yeditepe Üniversiteleri’nde de “DHL Çalışanları” markalı dersler sunuyor.

Bir yandan firmanın önemli eğitim kollarından biri olan Lojistik Akademi kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte tedarik zinciri yönetim programı başlığında, belirlenen derslerin BÜ Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri tarafından verilmesi planlanırken, diğer yandan yurt dışı çalışmaları da gerçekleştiriyor. 

Yurt dışı çalışmalarında İngiltere’nin önemli üniversitelerinden University of Bath’ın; Operations, Logistics ve Supply Chain Management master programı derslerinde DSC Türkiye temsilcileri eğitim veriyor.