Demisaş Döküm, üretim hatlarında olduğu gibi deposunda da giriş-çıkış yapılan ürünleri sistemleri üzerinden gerçek zamanlı olarak takip ediyor.

"BARKOD SİSTEMLERİYLE TAKİP EDİYORUZ"

Depolama süreçlerinde 2005 yılından beri SAP ERP sistemlerini kullandıklarını ifade eden Demisaş Döküm Genel Müdürü Emre Giray, "Üretim hatlarımızda olduğu gibi depomuzda da giren çıkan ürünleri gerçek zamanlı olarak takip eden sistemlerimiz var. Bunun yanında müşterilerimize yakın lokasyonlarda yönettiğimiz konsinye depolarımız var ve buradaki ürünlerimizin hareketlerini de barkod sistemleriyle gerçek zamanlı olarak izleyebiliyoruz." 

"OTOMOTİVDE İZLENEBİLİRLİK ÇOK ÖNEMLİ"

Otomotiv sektöründe izlenebilirliğin kilit önem taşıdığının altını çizen Giray, sözlerine şöyle devam etti:

"Demisaş olarak, fren sistemlerinde kullanılan ve bir hata olduğu takdirde insan hayatına mal olabilecek kimi emniyet parçalarının Avrupa çapındaki en önemli üreticilerinden biriyiz. Bu nedenle herhangi bir aracın üzerindeki herhangi bir parçamızın hangi tarihte hangi hattımızda üretildiğini, kalite kontrolünün hangi operatörümüz tarafından yapıldığını ve ne zaman tedarik zincirinin hangi noktasında olduğunu geriye dönük olarak da izleyebileceğimiz bir sisteme sahibiz ve tüm bunları SAP sistemimizden takip ediyoruz."