Normandiya tesislerinde imalatı gerçekleştirilen bir milyonuncu kamyon Renault Trucks D serisi 2,1m, şirketin Blainville-sur-Orne fabrikasında yapıldı. Kabin kamyonunun anahtarları, Renault Trucks Başkanı Bruno Blinm tarafından İngiliz Pace Lojistik Hizmetleri Grubu Genel Müdürü Philip Thurston’a takdim edildi.

İlklere imza atan bu kamyon, Pace Lojistik tarafından her şeyiyle Renault Trucks araçlardan meydana gelen araç filosuna giren 31. kamyon olma özelliğine sahip. “Fransa Menşei Garantili” D serisi kamyon tam tamına 18 tonluk bir araç. Kullanım amacı da paletlerin taşınması ve şirketin Salford, Manchester’da yer alan merkez dağıtım deposundan bütün İngiltere ve Avrupa’ya gidecek olan teslimatlar olacak.

MÜŞTERİLERİMİZE MİNNETTARIZ

Yapılan anahtar teslim töreninde açıklamalat yapan Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, Fransız imalatının kalitesine ve güvenirliğine inanan, yanlarında olan tüm kullanıcılarına minnettar olduklarını söyledi. Ayrıca Pace Lojistik ile sürdürülen iş birlikleri ile filoda yer alan araçların her zaman kullanıma hazır olmasını sağladığı için yetkili bayileri olan DLS Trucks’a da tebriklerini iletti.

1957 senesinden beri kamyon üreten Blainville-sur-Orne'in asıl uzmanlık alanı genellikle orta ağırlıkta araçlar ve kamyon kabinleri oluyor. Günlük ortalama 262 kabinin üretildiği tesislerde aynı zaman 76 adet kamyonun montajı da gerçekleştiriliyor. İşlemlerin sorunsuz halledebilmesi için de fabrikada 100 operatör çalışıyor. Son olarak Renault Trucks’ın bu fabrikası dışında Bourg en Bresse, Limoges ve Lyon'da olmak üzere Fransa sınırları içerisinde üç farklı üretim tesisleri yer alıyor.