Beyaz eşya sektörünün önde gelen üreticilerinden Arçelik'in Güney Afrika'da faaliyetlerini sürdüren firması Defy, ülkede depolama ve lojistik merkezi hizmete aldı.

"İSTİHDAMA VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYE KATKISI BÜYÜK"

Ülkenin doğusundaki KwaZulu Natal eyaletinin Ladysmith kentinde hizmet açılan yeni tesisin açılış töreninde, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen ve KwaZulu Natal eyalet Başbakanı Sihle Zikalala ile çok sayıda yerel yönetici hazır bulundu.

Güney Afrika'nın en büyük beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri üreticileri arasında olan firmanın tesisinin açılışında konuşan Büyükelçü Ülgen, ülkedeki en önde gelen Türk yatırımlarından biri olan firmanın, G. Afrika'daki istihdam yaratma ve teknoloji geliştirme konusunda rolünü gün geçtikçe güçlendirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Covid-19 pandemisi döneminde de şirketin tüketicilerine çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan ürünler geliştirdiğini kaydeden Ülgen, sözlerine şöyle devam etti:

"HEDEFİNE ULAŞMADA İTİCİ GÜÇ OLACAK"

"Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi'nin (AfCFTA) sağlam bir gerçeklik haline geleceği önümüzdeki dönemde, Defy'nin insan odaklı yatırımları, üretim ve lojistik altyapısıyla kıtanın en güçlü ihracat şampiyonu haline gelerek bizleri gururlandırmaya devam edeceğine inanıyorum."

Ülgen ayrıca, açılışı gerçekleştirilen tesisin, firmanın 2025'e kadar Sahra Altı Afrika'nın en iyi üç beyaz eşya firmasından biri olma hedefine ulaşmasına önemli bir destek sağlayacağını sözlerine ekledi.

102 MİLYON TL'YE MAL OLDU, 130 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Defy'nin 170 milyon Güney Afrika Randı (yaklaşık 102 milyon TL) değerindeki yatırımı, aynı zamanda bölgede 130 kişiye istihdam imkanı sağlayacak.

Günde 200'den fazla kamyonun yükleme-boşaltma işlemlerini yapabileceği tesisin, yaklaşık 250 km uzaklıktaki Afrika'nın Hint Okyanusu'na açılan en büyük limanlarından Durban Limanı'na demiryolu ile yük taşıyabilme olanağı bulunuyor. (AA)