Türkiye'deki yatırım planlarını kamuoyuna açıklayan Amazon, 100 milyon doların üzerinde yatırım ile Türkiye’de kuracağı ilk lojistik üssünü sonbaharda hizmete alacak.

BİN KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLMESİ PLANLANIYOR

Yapılan açıklamaya göre, firma 2022 Sonbahar döneminde İstanbul’da açmayı hedeflediği Türkiye’deki ilk lojistik üssü ile bir yılda binden fazla kişi için istihdam sağlamayı planlıyor.

Yeni kurulacak lojistik üssü için 100 milyon doların üzerinde yatırım planlayan firma, son dönemde artan müşteri talebini de bu yolla karşılamayı amaçlıyor.

HIZLI VE GÜVENİLİR TESLİMAT HİZMETLERİNE DEVAM EDECEK

Firmanın e-ticaret sitesi Türkiye'de 2018 senesinden beri müşterilerine milyonlarca ürünü, uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleriyle sunuyor.

Bugüne kadar 500'ün üzerinde kişiye iş imkanı sağlayan şirket, uzun vadeli iş stratejileri çerçevesinde Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak üs ile bölgede nitelikli istihdam yaratmanın yanında müşterilerine sunduğu hızlı ve güvenilir teslimat hizmetlerini de sürdürecek.

İŞE ALIM SÜREÇLERİ BAŞLADI, GELECEK AY YAYGINLAŞACAK

Firmanın Türkiye'de kuracağı yeni lojistik üssünün adresinin İstanbul'un Tuzla ilçesi olacağı öğrenildi. Yeni yer için mühendislikten muhasebeye, operasyon ve bilgi işlemden insan kaynaklarına farklı departmanlar için işe alım süreçleri başlatılırken, müşteri hizmetleri ve lojistik ekipleri için iş alımlara önümüzdeki aylarda başlanacağı bildirildi.

Firma, dağıtım hizmetlerini sağlayan mevcut iş ortaklarıyla çalışmalarını sürdürecek. 

"YATIRIM KARARI SÖYLEMLERİMİZİN İSPATI NİTELİĞİNDE"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin dayanıklı, güçlü, hızlı büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, imalat yetenekleri, kapsamlı insan kaynağı havuzu, lojistik altyapısı ve liberal yatırım ortamı gibi önemli faydaları ile uluslararası yatırımcıların odağında olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin söz konusu avantajları sayesinde Ar-Ge, tasarım, lojistik, eğitim, yönetim ve üretim gibi pek çok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel bir çekim merkezi olduğunu belirten  Dağlıoğlu, "Amazon’un Türkiye’deki ilk lojistik üssü olacak, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü önceliklendiren ve istihdam oluşturan yatırım kararı da bu söylemlerimizin somut bir örneği oldu." dedi.

Söz konusu yatırımın Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde devamlı gelişen Türkiye'nin lojistik altyapısının, son senelerde oldukça hız kazanan e-ticaret sektörünün iç pazarda ve ihracat pazarlarında daha fazla kuvvetlenmesi açısında büyük önem taşıdığını söyleyen Dağlıoğlu, süreci en başından beri yakından takip ettiklerini, Amazon ekibi ile gerek sahada gerekse bürokratik süreçlerde iş birliği içinde çalışarak destek olduklarını ve yatırım kararından duydukları memnuniyeti aktardı. 

NAKLİYELAZIM KİTLE FONLAMA TURUNA ÇIKTI NAKLİYELAZIM KİTLE FONLAMA TURUNA ÇIKTI

"TÜRKİYE'YE OLAN GÜVENİMİZİN ALTINI ÇİZMEK İSTİYORUZ"

Yatırım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego ise, "Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ücret ve yan haklar açısından tatmin edici olmasının yanında konforlu ve güvenilir bir iş ortamı sunarak ilk yılda binden fazla kişiye yeni iş fırsatı sağlayacak olmaktan ötürü heyecanlı olduklarını belirten  Perego, işe alımda ise değişkenlik gösteren akademik kariyer ve deneyimi bulunan adaylar için çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışıyla kariyer fırsatları sunacaklarını bildirdi. (AA)