Nanotec ürünleriyle AGV üretimini kolaylaştıran çözümler sunduklarını ifade eden Hidro-Tek Mekatronik Mühendisi Yağmur Kaya, bu kapsamda verdikleri hizmetleri ve AGV’lerin önemini anlatıyor.

Otomatik Yönlendirmeli Araçlar (AGV); üretim, lojistik, depo ve dağıtım gibi bölümlerde insan müdahalesine ihtiyaç duymadan, her türlü taşıma işlemlerini yerine getirmesinden dolayı insan kaynaklı meydana gelen iş kazalarını minimuma indiren sistemlerdir.

Endüstriyel ortamlarda her türden yük taşımak için kullanılan bu sistemler, maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak için en uygun sistemler arasında yer almaktadır. AGV’ler, kullanılan en üst seviye güvenlik önlemleri ve sensörleri sayesinde yoluna çıkan engelleri görebiliyor, yavaşlayıp güvenli bir mesafede duruyor.

Sesli ve ışıklı uyarı sistemleri ile kendilerini fark ettiriyor, yani kısaca insanlar ile aynı ortamda güvenli bir şekilde çalışabiliyor.

KULLANIM KOLAYLIĞI SAĞLIYOR, HABERLEŞME ÇEŞİTLİLİĞİ SUNUYOR

Hidro-Tek olarak, Nanotec ürünlerimiz ile AGV üretimini basitleştiren çözümler sunuyoruz. Nanotec’in hazır tekerlek çözümleri ile DC servo motor, IP65 sürücü, redüktör, fren olmak üzere tamamı tek bir gövdede kullanım kolaylığı sunuyor.

Üstelik EtherCat, Ethernet/IP, Modbus TCP, CanOpen protokolleri ile haberleşme çeşitliliği sunuyoruz. Aynı zamanda Nanotec fırçasız DC servo motorlar ile 900 watt’a kadar güç ve 14 bin RPM hıza kadar yüksek verimlilik sağlayarak, otonom araçların üretimini daha kolay hale getiriyoruz. Böylece üreticiyi, karmaşık ve zor yapılardan kurtarmayı hedefliyoruz.

AGV’YE AKUPLE ROBOTLAR İÇİN ÖZEL ÇÖZÜMLER 

Daha yeni teknolojik projelerde kendi kendine konum alabilen, hassas ve insansız araçların yani AGV'lerin üzerine robotlar yerleştirilebilir. Ayrıca taşıma kapasitesi göz önünde bulunduğunda, forkliftlerin yerine çok rahat bir şekilde kullanılabilir.

Özellikle bu tarz projelerde OnRobot VG10 elektrikli vakum gripper’larımız ile projelerinize yardımcı oluyoruz. Hareketli bir sistemde kompresör taşımaya ve hava hortumları çekmeye gerek kalmadan, elektrikli vakum gripper’lar ile AGV’nizin üzerindeki robotunuza hava tasarruflu mobil ürün taşıma sistemi kurabiliyorsunuz.

Günlük hayatta artık çok daha fazla göreceğimiz AGV’lere, otonom araçlara özel çözümler sunarak destek sağlamayı istiyoruz. Gelişen bu teknoloji ile üretimde iş kazalarının azalmasını, verimliliğin artmasını diliyoruz.